Преди време Русия постигна важна победа над Запада в спор

...
Преди време Русия постигна важна победа над Запада в спор
Коментари Харесай

War on the Rocks: Русия побеждава в спор със Запада за територия от 1,7 милиона квадратни километра

Преди време Русия реализира значима победа над Запада в спор за територия, почти равна на тази на Германия, Испания, Италия и Франция взети дружно. На това не беше обърнато изключително внимание в американската и европейската преса, само че на вятъра, счита изданието War on the Rocks (WotR).

Напразно, защото тези събития могат да имат обилни последствия в бъдеще, се отбелязва в материала (превод на PolitRussia).

Става дума за територии в Арктика с повърхност от 1,7 милиона квадратни километра. Русия напредва в конкуренцията за надзор над дъното на Северния ледовит океан.

Съединени американски щати, Дания, Канада и Норвегия също се борят за правото да управляват тези територии и да получат достъп до нови транспортни коридори.

Москва е направила доста научни проучвания и е събрала доказателства в поддръжка на изказванието си за 1,7 милиона квадратни километра дъно на Арктика, което е почти колкото Франция, Италия, Германия и Испания взети дружно.

Русия напредва в огромната арктическа конкуренция През февруари 2023 година Москва безшумно реализира огромна победа в правосъдната борба за арктическото дъно.

Комисията на Организация на обединените нации за границите на континенталния шелф призна настояванията на Москва за основателни, което дава на Русия преимущество пред западните й съперници.

„ Десетилетия на научни проучвания, задачи в Арктика и продан на информация с Дания и Канада доведоха до обстоятелството, че Комисията на Организация на обединените нации за границите на континенталния шелф назова по-голямата част от претенциите на Москва за разширения континентален шелф на Арктика оправдани “, акцентира War on the Rocks.

В материала се отбелязва, че Русия обръща от ден на ден внимание на Арктика и пази ползите си в района. Нейната победа в правосъдната борба значи, че Руската федерация може да извлече обилни стопански изгоди в бъдеще и да увеличи статута си на международната сцена.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР