Преди време разработчиците на видео-хостинга YouTube тестваха инструмент, който им

...
Преди време разработчиците на видео-хостинга YouTube тестваха инструмент, който им
Коментари Харесай

Потребителите на YouTube вече могат да премахват защитеното с авторски права аудио съдържание от видеоклиповете чрез изкуствен интелект

Преди време разработчиците на видео-хостинга YouTube тестваха инструмент, който им позволяваше да отстраняват предпазените с авторски права звуци от видеоклиповете. Тестовете обаче са посочили ниската му успеваемост. И неотдавна основателите на услугата показаха актуализирана версия на функционалността, чиято работа се основава на логаритми с изкуствен интелект. Премахването на предпазеното с авторски права наличие е належащо освен с цел да се избегне нарушаване на нечии права, само че и с цел да може да се монетизира съответния канал.

Новата функционалност се назовава Erase Song (Изтрии песента) и сега се намира на стадий бета-тестване. За да употребявате този инструмент, би трябвало да щракнете върху бутона „ Избор на деяние “ на страницата за искания. След това би трябвало да кликнете върху „ Изтриване на ария “ и да изберете една от двете препоръчани варианти: първата изтрива предпазеното с авторски права аудио наличие, а втората —- заглушава звука.

Разработчиците обясниха, че от време на време функционалността може да не работи вярно — да вземем за пример, в случай че ария от видеоклип е доста сложна за унищожаване. Освен това времето за обработка може да бъде много дълго, тъй че би трябвало да изчакате, до момента в който процесът завърши, преди да пандизите браузъра си или да напуснете страницата.

В близко бъдеще функционалността Erase Song ще се появи както в уеб-версията на YouTube, по този начин и в мобилното приложение.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР