Преди време разказахме, че шампоаните, които обещават специални ефекти като

...
Преди време разказахме, че шампоаните, които обещават специални ефекти като
Коментари Харесай

Продуктите за целулит са измама

Преди време разказахме, че шампоаните, които дават обещание специфични резултати като укрепване на наличната и покълване на нова коса, махане на пърхота или трайно увеличение на размера са цялостна маркетингова машинация, както сочат изрично последните интернационалните проучвания. Същата работа е с продуктите за целулит. Учените от Съединени американски щати и Русия са единни: кремове, скрабове, специфични четки и разтривки нямат никаква действителна роля за предовратяването или елиминирането на целулита.

Това важи за алените и лилавите горски плодове, пресните сокове от тях, меда и други естествени артикули, които значително дами, че и сякаш професионални спа- и уелнесцентрове пробват да приложат против „ портокаловата кожа”.

Ефектът от всички тези „ хитрини” може да бъде само и единствено плацебо. Тоест, машинация, че сме си помогнали. Освен някакви краткотрайни заглаждания, които обаче рискуват да ни причинят други проблеми.

Ето и лайфхаковете, които сме посветили на тази тематика.

Първото, което би трябвало да знаете е, че щат или не щат от 80 до 98% от дамите в другите страни имат целулит.

Второто, те не „ страдат” от това, защото целулитът не е болест.

Трето, целулитът не е белег за наднормено тегло или затлъстяване, а за полова зряла възраст – демонстрира производството на естроген. Затова го имат и младите дами: стройни, слаби, спортуващи. И отново по тази причина го нямат мъжете – хормонът просто не е характерен за тях. Строежът на кожата на двата пола просто е друг

Четвърто, храната има значение единствено, доколкото т.нар.джънк фууд просто покачва количеството целулит, само че надалеч не е решителен фактор за образуването му, което е изцяло „ програмирано” и естествено.

Използването на четки за изсъхнал масаж форсира кръвообръщението, когато правим придвижванията, само че няма действителен резултат върху целулита, както демонстрират проучванията, обаче въпреки това заплашва с формиране на неприятни инфекции на кожата./ 19min.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР