Преди време, което всъщност не е толкова отдавна, Божана Кацарова

...
Преди време, което всъщност не е толкова отдавна, Божана Кацарова
Коментари Харесай

Божана качила 27 кг от тежка депресии! Вижте как готвачката преборила негативните емоции

Преди време, което в действителност не е толкоз от дълго време, Божана Кацарова изпада в доста тежка меланхолия. Дори асоциална – не желае да поддържа връзка с никого. За някоко месеца се издува като плондир, качва скоростно 27 кг. Да, става въпрос за същата гръмогласна Божана Кацарова, която завоюва кулинарното съревнование „ Мастър Шеф ”, а в този момент респектира с корав темперамент в риалитито „ ВИП Брадър ”. Днес няма и диря от отрицателните страсти, които са я връхлетели, поради серия претърпяни тежки разочарования. Измъкнала се е от клопката на депресивните положения не с готвене, както може би се допуска поради пристрастеността й към кулинарията, а с йога. 

Божана Кацарова, която през днешния ден е на 29 години, е израснала в София. За родителите си е казвала, че са визионери. И има за какво. Майка й е била учителка по математика в 130-о учебно заведение и почнала да работи с интернет „ още когато 10 индивида се събираха на един компютър и като вдигнеш телефона, интернетът стопира ”, както е споделяла Божана. А за татко си споделя: „ Започна да се занимава с климатици, когато се смяташе, че няма смисъл да си пробиваш стената, с цел да си монтираш вентилатор. ” Има брат, по-малък от нея с три години и половина, с който са си доста близки.

В учебно заведение Божана била много непослушна. Няма да е пресилено дори да се каже, че е била от тези деца, които тормозели връстниците си. От първи до шести клас учела в кварталното учебно заведение, където множеството хлапета били от ромски генезис. С две свои приятелки се трансформирали в същински призрачен сън за всички останали. „ Тормозехме другите – ей по този начин, от детска проклетия. Имахме се за огромната работа и си го изкарвахме на по-слабите характери. Предполагам има много хора в България, които като им кажеш „ Божана “, ще отвърнат оооо, знаеш ли какъв урод е тая? Наранила съм някого, споделила съм нещо жестоко... Сега в случай че се срещна с тия хора, ще им се извиня. Още изпитвам виновност за това, което съм правила и се чудя от кое място са се взимали такива демони в мен.

Именно в учебно заведение Божана, повлияна от своя учителка, се увлича по изкуството и по-точно по стъклопис. Постига незабравим триумф. „ Има моя икона във Ватикана, одобриха я и дори стои там. Това бе първия ми сериозен триумф. Четири години съм рисувала като луда ”, споделя тя. Сменя учебното заведение, тъй като желае да учи японски език. И с изключение на нова пристрастеност, открива и любовта. Той се споделя Пешо, първото й по-сериозно гадже, „ доста готин пич ”. Освен това попада на детската работилница „ Хлапета “ за актьорско майсторство на Ганета Атанасова. Всъщност майка й донесла отрезка от вестник с информацията, че вършат кастинг за нови попълнения. Божана се амбицирала, подготвяла се два дни и се явила с приказката на Недялко Йорданов за заека Стоянчо от „ Страшни смехории, смешни страшки за герои със опашки ”. Освен това пяла. 

В Холандия нахаканата дама отива, с цел да учи интернешънъл комюникейшън мениджмънт – „ всичко обвързвано с работата зад кадър ”. Работила е като управител събития в компания, която провежда голф шампионати. В Холандия се увлича по японското готвене. Когато се дипломира и се връща в България, Божана не се посвещава на кулинарията, а стартира работа по специалността си. Именно тогава я връхлитат депресиите.
„ Като се бях върнала в България, ми се случи една доста гадна серия тежки раздели. Чувствах се предадена от всичките си другари и бях изпаднала в огромна драма. Ако през днешния ден обаче ги срещна, ще им стисна ръцете и ще им благодаря безпределно, тъй като в случай че не беше това, в никакъв случай нямаше да си събера багажа и да не се върна в никакъв случай повече ”, споделя Божана. В този интервал тя взима решението да се върне в Холандия. Прави го, изцяло превзета от депресии. И напълняла с немислимите 27 кг., „ много кръшна кокона! ”. 

Както нормално става обаче, инцидентно, пътувайки на стоп към Франкфурт, Божана се среща с момче, което работи в уебсайт, и й предлага студиото „ Swaha Yoga ”. Там Божана учи йога в елементи. До толкоз, че когато по-късно, към този момент освободена от отрицателни страсти, се връща в България и обикаля студиата у нас с отчаяние открива разликите. Според нея в доста сходни студиа тук се наблягало на физическите извършения, а не толкоз на философията. А Божана владее всяка комплицирана йога стойка, само че е подчертавала, че без ритуала, без посвещаването на практиката, без пеенето на ОМ, с цел да канализираш дишането, напълно не е същото. И точно тези елементи в йогата й помогнали да се пребори с депресиите и да се трансформира в целеустремената, борбена дама, която през днешния ден е измежду водачите в Къщата на „ ВИП Брадър ”, написа Уикенд.

„ В студиото в Амстердам, където вървя, има всевъзможни странни хора, претърпели произшествия, кома, парези, инсулти, инфаркти, рак. Или хора в меланхолия, което си е съществено психическо заболяване, неглижирано у нас. Започват там втория си живот. Там е семейство. То ме избави. Бях пъклен отрицателен човек, неприятник първа степен. Не имах вяра в нищо, споделях за всичко, че не може да стане. В задълбочаваща се тежка меланхолия, груба и асоциална. Но се измъкнах – трябваха ми към 8 месеца, с цел да изплувам. С помощта на йога и тези хора, които ме вкараха в нея. Продължавам да съм част от тях, а във всяко последващо равнище е все по-трудно ”, удовлетворена е Божана. 

Когато се връща в България, „ новата ” Божана се записва в кулинарното съревнование „ Мастър Шеф ” и за всеобща изненада го печели. Казвала е, че посвещава успеха на хората, които са се усещат комплицирани и не знаят какъв е пътят им в живота. И, несъмнено, нейният съвет е, че няма невъзможни фантазии. Тя също е доказателство за това. 

Божана не се опасява от опит, нито от провокации и има скъпото умеене да открива разнообразни гледни точки. Като да вземем за пример тази към готвенето: „ Ако се занимавах единствено с това, щях да завърша ТОХ-а, да съм основен готвач някъде може би, само че нямаше да знам японски, да съм обиколила света, да познавам толкоз доста забавни хора. “
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР