Преди време, Илиянци се гордееха със своята репутация като царство

...
Преди време, Илиянци се гордееха със своята репутация като царство
Коментари Харесай

„Илиянци“ стана златна мина за ченгетата

Преди време, Илиянци се гордееха със своята известност като царство на фактурите и фактуристите. Обаче в наши дни, корупционните схеми и огромните облаги от дейностите се реализират най-много посредством комерсиалните марки. Търговци на незаконни движимости от премиум марки избират да заплащат такси за успокоение, с цел да продължат да популяризират своите " маркови " артикули.

Министерство на вътрешните работи прави от време на време прави акции, в границите на които са залавяни контрабандни артикули с известни марки. В иззетите кашони се откриват артикули за десетки хиляди лв.. Тук се образуват каузи и тогава стартира забавната част.

Тези каузи се разпределят на полицейски чиновници, подчинени на Николай Станчев, който е шеф на бранш " Разследване " в столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Забравяме слуховете, че подчинените му го наричали " Кольо Трезвото ". Обаче по-важно е да отбележим, че към 50 души работят в отдела под неговото управление, в това число голям брой проверяващи служители на реда от деветте столични районни ръководства. Нашите източници означават, че делата, свързани с подправени артикули, нормално отпътуват към чиновници, лоялни на господин Станчев.

След това тези каузи остават " на трупчета ", до момента в който на търговците им се даде информация за " верния " юрист. По-нататък, упоменатите юристи поемат контрола в уреждането на връзките сред двете страни.

Така се разказва корупционната скица, при която търговците заплащат на подобаващите хора и по този начин си подсигуряват успокоение. Вносителите на контрабандни артикули не се тормозят, а незабавно дават нужните средства там, където би трябвало, с цел да избегнат проблеми с прокуратурата и да запазят своите артикули.

По техни думи новият началник на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов очевидно ще има доста работа, до момента в който се почисти скандалната  лава на един от най-важните ресори в службата.

Самият началник на следствието Николай Станчев съгласно подчинените му, е стартиран за началническата позиция от уволнения през 2019 година началник на Шесто РПУ Петър Василев. Както е известно, той се забърка в безразсъден разгулен скандал и даже беше хванат, че кара на градус. Според слуховете, на самия запой преди цялата тази излагация бил с близкия си Николай Станчев.

Той самият пък незабавно откакто поел шефския пост, по думите на подчинените му, разгонил и уволнил безусловно целия бранш за следствие на стопански закононарушения.

" После постави единствено свои хора, потвърдили лоялността си, най-много дами, които нямат срещу да извършват прищевките на шефа си и неговото близко обграждане " - допълват източниците ни.

Макар да нямат опит в разкриването на стопански схеми, женската армия на Станчев разчита в дейностите си и категорично извършва нарежданията, които им спуска близкия до шефа Йордан Богдев.

Той е действен чиновник, който по времето на предходното управление на дирекцията беше преназначен като проверяващ служител на реда - изясняват осведомени. По техни наблюдения преди време тъкмо въпросният Богдев отговарял за пазара Илиянци и по тази причина бил наясно с всички схеми за надзор над тържището.

Сходна, споделят, била и обстановката в отдела, който проверява престъпни закононарушения. Там като любимец на шефа Николай Станчев се сочат служителите на реда Рангелов и Николов. Колегите им забелязали, че те също доста умело насочвали разследваните към избрани юристи.

Сгафили потвърждавали в частни диалози, че фактически, когато наемали посочените адвокати, делата им тръгвали в вярната посока.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР