Преди време GPS навигационните устройства се ограничаваха само до една

...
Преди време GPS навигационните устройства се ограничаваха само до една
Коментари Харесай

Garmin представи два GPS навигатора за снайперисти

Преди време GPS навигационните устройства се лимитираха единствено до една функционалност – да демонстрират местоположението на потребителя върху цифрова карта. Днес това към този момент не е задоволително, а описът с функционалности, предлагани от разработчиците, непрестанно се усилва.

GPS устройствата Foretrex 801 и 901 Ballistic Edition на Garmin са предопределени най-вече за снайперистите от специфичните сили, които са въоръжени с високоточни снайпери с огромен обхват на деяние и се нуждаят от комплицирани балистични калкулации.

Захранвани с акумулатори вид ААА, устройствата могат да работят непрестанно до 100 часа в режим на следене и до 1000 часа в режим на безмълвие. Електрониката включва триосов акселератор и компас, барометричен висотомер и електронни приемници за приемането на сигнали от другите спътници.

Информацията се демонстрира на монохромен 2,2-инчов екран с отчетливи деления. Показанията могат да се регистрират и на мрачно благодарение на очила за нощно виждане. Устройствата се сдвояват със съвместимите с тях смарт телефони и устройствата inReach на Garmin, което дава опция за изпращане на SOS сигнали.

В помощ на снайперистите е приложният балистичен калкулатор AB Synapse, който след разбор на скоростта на патрона, вятъра и оценката на траекторията дава опция да се направи допустимо най-точният изстрел.

Важното ноу-хау на Foretrex са функционалностите му за прикрито и спешно заличаване на данни. В режим „ стелт “ устройството записва единствено информацията за дистанцията, само че не и местонахождението на снайпериста, даже в случай че тя е въведена. В този случай, даже в случай че устройството попадне в ръцете на съперника, няма по какъв начин да бъде разкрита сензитивна и скъпа информация

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР