Преди време Ford заяви, че ще инвестира $4,5 млрд. до

...
Преди време Ford заяви, че ще инвестира $4,5 млрд. до
Коментари Харесай

Ford влага $11 млрд. за електрификация на 40 модела

Преди време Ford съобщи, че ще влага $4,5 милиарда до 2020 година в електрификация на моделите си, само че новата цифра е близо два и половина пъти по-висока. Сега цифрата е $11 милиарда, която би трябвало да бъде вкарана в 40 хибрида и електрическия автомобил до 2022 година Става ясно още, че през 2016 година компанията е похарчила $7,3 милиарда за инженеринг, проучване и развиване, с $0,6 милиарда повече по отношение на 2015 година

От 40-те електрифицирани автомобила, които Ford възнамерява за международната си моделна гама през 2022 година, 16 ще са напълно електрически, а останалите ще са плъг-ин хибриди.

Миналата година GM съобщи, че ще добави 20 нови електрическия автомобил и модели с горивни кафези до 2023 година Мари Бара, оглавяваща GM, даде обещание на вложителите си, че концернът ще стартира да печели от електрическите автомобили през 2021 година

През ноември Volkswagen разгласи, че ще влага $40 милиарда за електрически автомобили, самостоятелност и нови услуги за подвижност до края на 2022 година А единствено два месеца преди този момент, през септември, същите босове на VW обявиха, че ще влагат над 20 милиарда евро в електрически автомобили и самостоятелност до 2030 година

За сериозността на проектите на Ford приказва фактът, че до 2020 година ще се появи електрически SUV, а през 2020 година в завода си в Мичиган ще стартира производството на хибридна версия на най-продавания модел в Щатите - F-150.

Този проект на Ford идва, откакто през предишния октомври компанията образува екип, чиято задача бе да форсира международното развиване на електрически коли. Специалистите от екипа е трябвало да „ мислят на едро” и „ да взимат бързи решения”.

Очевидно са го създали. Сега остава да забележим реализацията. А времето не е по никакъв начин доста. Напомняме, че Китай, Индия, Франция и Англия взеха дефинитивни решения за възбрана на ДВГ през 2030 и 2040 година Изглежда като много време, само че надали по този начин мислят автомобилните компании.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

BMW 530d Touring xDrive: Ефективна динамичност (тест драйв)

Ясни са финалистите в състезанието „ Автомобил на годината в България “

Болидът на Toyota от „ 24 часа на Льо Ман “ излиза на пътя
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР