Преди време един приятел, фен на Локото, направи страшно откритие

...
Преди време един приятел, фен на Локото, направи страшно откритие
Коментари Харесай

Черният хумор на кмета Тотев

Преди време един другар, почитател на Локото, направи ужасно изобретение - не бил сигурен кое го прави правилен до гроб последовател на отбора от Лаута - любовта към черно-белите или омразата към Ботев. Подобно съмнение се четеше в очите на пловдивчани, които отидоха до урните в неделя, с цел да пуснат своя глас на евровота. Повечето го направиха с отвращение. Посочиха спечелилите не тъй като им имат вяра или обичат, а от боязън да не дойдат другите. Така се стигна до това, което „ Марица “ от дълго време предвижда - множеството пловдивчани не обичат кмета Тотев, само че точно в Пловдив ГЕРБ реализира един от най-високите си резултати на национално равнище, когато става дума за огромните градове.

А Иван Тотев стремително навири нос и яхна гребена на вълната. След като дълго време мълча като пукал за бъдещето на Пловдив, през вчерашния ден заприказва за трети мандат. Чакал единствено Бойко да му звънне. Истината е, че Тотев и структурата на ГЕРБ в Пловдив нямат доста общо с успеха. Тя пристигна само поради Борисов, който самичък обърна вота за 2 седмици и свърши работата на целия партиен актив под тепетата.

Хубавото на изборите е, че след тях всички са удовлетворени, тъй като четат резултатите по комфортен за себе си метод. Гражданите са удовлетворени, че за следващ път са натрили носа на омразните им политици, спечелилите са удовлетворени, че остават на върха, вторите - че резервират шанса в миналото да станат първи, а всички останали - че са в играта. И по този начин до предпоследния, който също има мотив за наслада, тъй като не е финален.

Какво обаче сочат резултатите от вота под тепетата за самостоятелните наблюдаващи?

На тези европейски избори в Пловдив няма спечелили. С ниската интензивност /под 29%/, която удари дъното, хората демонстрираха, че сред тях и изкушените от властта е зейнала голяма бездна. Когато отваря дума за трети мандат, кметът Тотев би трябвало да помни, че да побеждаваш и да се ползваш от победа, изкована от други, не е едно и също нещо. Да - в Пловдив ГЕРБ е първа мощ, само че това от дълго време не е вест. Притеснителното за Тотев /ако той не е опериран и от това човешко чувство/ е, че зад грандиозните 35% в действителност се крият едвам 28 315 гласа - с 12 000 по-малко спрямо 2014 година. В същото време, без да има действителни упоритости в Пловдив, съперникът Българска социалистическа партия усилва с близо 5000 поддръжниците под тепетата до 20 815 /в процентите скокът е от 16,6 на 25,99/. Ако това не е притеснително за градския водач на ГЕРБ и той регистрира резултата като безапелационна победа, значи не познава демократичната история на синия Пловдив.

7500 гласа разлика са прекомерно малко за градската организация на ГЕРБ, която има преимуществото да се употребява с ракетата-носител в лицето на премиера Борисов, властовия запас на градския партиен водач Тотев и слабостта на локалните си съперници. Кметът от дълго време се държи по едно и също време като феодал и олигарх. Като подобен владее всички принадлежности, с цел да въздейства на вота /както няколко пъти подсещаме на прокуратурата и заинтригуваните институции, той има и авторско видео по въпроса по какъв начин се печелят избори в Пловдив, записано още през 2011 г./. Като управленец Тотев е характерен образец за безсъвестен водач, който един път влезнал във властта, манипулира политическата среда в своя изгода, въздейства на бизнеса и администрацията, управлява дребните политически партии в града и ги употребява като патерици, когато види напън. Всичко това прави лесни успехите му в последващи борби, до момента в който той и хората като него не подкопаят дефинитивно демократичните правила и не отрежат клона, на който стоят. Тогава стават рискови и за партията си, и за народа.

Що се отнася до телефонното позвъняване с номинацията за трети мандат, което Тотев чака, то няма да пристигна. Защото Борисов, за разлика от Тотев, чува петела и схваща добре какво му споделят хората, когато отиват или по-скоро не отиват до урните. Гласуването в неделя, без значение по какъв начин подреди претендентите, имаше единствено едно обръщение - жълт картон за цялата политическа класа. А в случай че треньорите сбъркат с реденето на съставите за локалния избор наесен, може да последва и червен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР