Преди време един приятел беше казал, че във волейбола с

...
Преди време един приятел беше казал, че във волейбола с
Коментари Харесай

Полусезонът показа, че няма вторинство

Преди време един другар беше споделил, че във волейбола с съществуването на Хебър имаме не състезание, а вторинство, тъй като първото място е непокътнато за пазарджиклии. 

Такива бяха упованията и за този сезон, само че изминаването на полусезона сподели нещо радикално друго. 

Смениха се общо четири водача, а есенният дял от шампионата беше най-вълнуващият от над 2 десетилетия обратно. Първите седем тима са събрани в едвам 6 точки, а първите четири – в единствено 2. Шампионатът бе тотално непредсказуем, а резултатите го демонстрираха на процедура.

Хегемонът Хебър загуби цели два пъти, откакто през предходната година беше не запомнил какво значи проваляне на домашната сцена. Още по-любопитното е, че първенецът отстъпи и в двата случая като хазаин. По някакъв доста приветлив знак на ориста – тъкмо от Левски и ЦСКА. В същото време пазарджиклии бяха на косъм от проваляне от последния Добруджа, който до заключителния кръг нямаше записана нито една победа. А на отбора на Камило Плачи се наложи да компенсира закъснение от 0:2 гейма, с цел да изтръгне триумфа в зала „ Добротица “. Хебър съумя да се завърне на върха чак в последния кръг на есенния полусезон след гросмайсторска победа над Монтана, пристигнала още веднъж след тайбрек.

И в случай че при баскетбола стъпването на Лукойл Академик на домашната сцена преди 20 години умъртви конкуренцията за повече от десетилетие, във волейбола влизането на огромните пари в Хебър повлече със себе си и останалите. Ако през 2016 година Добруджа стана първенец с 400 000 лева бюджет, в този момент сходно нещо е изцяло невероятно. И това не е поради инфлацията в резултат на пандемията и войната в Украйна. Просто Хебър сподели и на другите, че с мижави пари няма по какъв начин да искаш да си в огромната игра. Няма по какъв начин с по-ниска заплата от магазинер да правиш спорт за високи достижения. Така явлението Хебър като се изключи че направи изискванията за волейбол у нас най-хубавите от доста години насам, увеличи конкуренцията. И оказа помощ на състезателите да получават по-справедливи пари за своя труд. Разбира се, не на всички места, само че развиването е повече от видно.

Още по-хубавото през полусезона е, че всеки се пробва да реализира задачата по собствен метод. Хебър с връщането на плеяда български някогашни национали и привличането на качествени чужденци. Монтана – още веднъж със сглобка от потвърдени бойци на домашната сцена и превъзходната работа на Даниел Пеев. ЦСКА – с играчи, получили още един късмет да покажат, че стават за огромната игра. Левски – с привличането на най-талантливите млади волейболисти у нас и щипка задгранично присъединяване. Дея спорт – с опит за внасяне на италианско ноу-хау и част от шампионския състав на Нефтохимик от преди няколко години. А техните съграждани – с забавна селекция от България и чужбина. В този сезон има от всичко за всеки. Тук идва мястото на заслужените овации за Берое, който никой не слагаше в сметките за Топ 6. В Стара Загора удариха джакпота с привличането на Мирослав Живков, който за трети следващ път в мъжкия волейбол прави палат на гола поляна. Изненади сервираха и по-ниско класираните тимове, задоволителен е образецът с безапелационния триумф на Черно море над Левски с 3:0.

И тъй като стана дума за икономическата страна на нещата, не би трябвало да пропущаме още един факт. Никак не незначителен. За пръв път в историята на българския шампионат се излъчват по 4 дуела на кръг с помощта на b1b.box. Доброто начало беше обещано от Диема Спорт, а в този момент амбициозният канал се пробва да даде още една стъпка напред за волейбола у нас. Моделът е повече от явен, към този момент е създаден задоволително добре в западните страни. Остава единствено да бъде приспособен за българските условия и да срещне добра мениджърска мисъл.
29  Национална волейболна лига (НВЛ) показа b1b.box tv като формален сътрудник на Efbet Супер Волей
След завладяващия край на полусезона пролетта също дава обещание да бъде вълнуваща, като стартът ще бъде даден с финалите за Купата на България в края на януари. А шоуто е обезпечено.
83  Efbet Супер Волей: ЦСКА - Левски 0:3 </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник:
sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР