Преди време един от нашумелите методи за измъкване на пари

...
Преди време един от нашумелите методи за измъкване на пари
Коментари Харесай

Нова измама на пътя

Преди време един от нашумелите способи за изплъзване на пари от водачите в някои райони на Европа беше кражбата на регистрационните номера, които по-късно се връщаха против откуп. Много притежатели на транспортни средства избраха да платят, вместо да се занимават с повторна регистрация на транспортното средство, изключително в случай че то има някакъв проблем. Престъпниците обаче стават все по-изобретателни и в този момент на мода излиза нов способ - закачване на елементарен катанец на дръжката на вратата на автомобила, написа AutoMedia.bg. За да оповестят къде са скрили ключа, нарушителите се свързват със притежателя (на катинара е залепен телефонен номер, на който да се обади) и желаят от него да им преведе избрана сума пари. 

Някои се съгласяват, защото по време на придвижване катинарът нанася вреди на дръжката и на вратата, и по този начин този  " бизнес “ процъфтява. Как може да бъде избегнато това? Престъпниците употребяват най-евтините катинари на пазара и в железарски магазин може да се откри същото устройство за заключване. 

Обикновено неговият ключ е същият и с малко повече старания катинарът ще бъде отключен. Ако притежателят на магазина е податлив, може даже да услужи с повече ключове, като един от тях най-вероятно ще пасне.

Може, несъмнено, да бъде изработен опит за разтрошаване на ключалката. В интернет има задоволително клипове, които демонстрират по какъв начин става това. Вариант е и потребление на флекс или ножовка за метал, която преди време се срещаше в кутията с принадлежности на всяко домакинство. В този случай е добре дръжката да бъде изолирана с лента, с цел да се защищити от надраскване.

Тези, които не са уверени в уменията си, могат да посетят ключар или авто сервиз, където всеки монтьор може да смъкна дръжката на вратата и да отстрани катинара. След което ще сложи дръжката назад. Това обаче също ще коства пари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР