Преди връчването и на първия, така и преди връчването на

...
Преди връчването и на първия, така и преди връчването на
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Конституцията не е предвидила точни срокове преди връчване на първия и втория мандат

Преди връчването и на първия, по този начин и преди връчването на втория мандат Конституцията не е планувала експлицитни периоди, в които президентът да бъде вкаран в процедурата и заради това е допустимо да има динамичност в консултациите. Това сподели в " Още от деня " доцент Наталия Киселова - учител по конституционно право.

„ Най-голяма е вероятността да се сътвори държавно управление с първия мандат и заради тази причина президентът даде дълъг интервал от време за старания от страна на първата по бройка парламентарна група. Тъй като напъните не се увенчаха с триумф, е по-вероятно да се отиде на избори “, счита Киселова.

Според нея сега процедурата за образуване на държавно управление се преценява с други процедури, които нямат общо, а точно законите, които би трябвало да бъдат признати по Плана за възобновяване и резистентност.

По думите ѝ има значително разминаване сред напъните, които показват политиците по студиата и това, което се случва в Народното събрание. Защото вместо да се концентрират върху двете задания – да се образува държавно управление и да бъдат признати тези законопроекти, с които България се е заела, политиците са се концентрирали да изслушват министри.

Киселова счита, че всички в Народното събрание сега желаят да са в съпротива на държавното управление.

Във връзка с ветото на президента във връзка с Изборния кодекс и признатите хартиени бюлетини, с които ще се гласоподава на идващите избори доцент Киселова разяснява по този начин:

„ В сряда или в четвъртък най-късно в Народно събрание ще бъде импортирано за прегласуване наложеното несъгласие и допускам, че ще стигнем до наново приемане и президентът ще бъде задължен да обнародва закона “.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР