Преди властта да разкрие подробности за убиеца на Валерия Маринова,

...
Преди властта да разкрие подробности за убиеца на Валерия Маринова,
Коментари Харесай

Д-р Любомир Канов: 1% от населението у нас са психопати

Преди властта да разкрие детайлности за килъра на Валерия Маринова, психиатърът доктор Любомир Канов съобщи, че убийството не е обвързвано с специалността на жертвата. В предаването „ Лице в лице ” той уточни, че то е осъществено от умопобъркан и 1% от популацията у нас е с тази диагноза.
„ Цялото закононарушение приличаше, че е осъществено от човек с импулсивни проблеми, с ниска просветеност и апатичен към страданието на другите, а това не се връзва с хипотезата за наемен палач, който убива проверяваща журналистка”, сподели доктор Канов

Според доктор Канов сходен вид убийства не са типични за хора с психологична болест, в клиничния смисъл на думата.

„ Има разлика сред хора с здравно заболяване, което се дължи на болест на мозъка и го смесват с психопатията, със социопатните персони. В случая приказваме за умопобъркан, това са 1% от популацията. Те имат много присъщи разлики от в действителност болните, които са незаслужено упреквани и от които обществото се страхува”, уточни психиатърът.

По думите на доктор Канов, при психопатите отсъстват усеща като паника, виновност, съчувствие и са сменени от безочливост и храброст – не мислят за следствията.

„ Има генетична основа, има и биология, само че тези хора схващат какво вършат. В някои случаи изпитват самобитно празненство, в други угаждане на тяхната ненавист към другите. Психопатът освен ненавижда, той се възвеличава посредством унижаването на другите”, добави психиатърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР