Преди вече две денонощия двама от престъпниците с най-сурови присъди

...
Преди вече две денонощия двама от престъпниците с най-сурови присъди
Коментари Харесай

Поздрав от все още извън затвора – за вътрешния и правосъдния министър

Преди към този момент две денонощия двама от нарушителите с най-сурови присъди в България духнаха като на кино през централния вход-изход на Софийския затвор. Става въпрос за хора, които неизвестно за какво нямат доживотни присъди, само че и правосъдни решения да стоят по 20-30 години в пандиза, освен това не едно решение, демонстрират задоволително красноречиво защо става въпрос.
От бягството насам последваха доста пояснения на виновни фигури за какво се е случило по този начин – кое от кое по-трогателни. Завинаги в историческите летописи остават думите на вътрешния министър Валентин Радев, за който постоянно съм се чудил дали формата на главата отразява едно към едно формата на мозъка. Г-н Радев заяви пред Народното събрание, че още преди година Министерство на вътрешните работи имало информация за готвеното бягство на единия от двамата – Владимир Пеков, като били направени " и са взети нужните ограничения по това, само че за жал се случи по този начин, че той в този момент е избягал от пандиза " . Освен това, отново Радев установи, че несъмнено било нарушено правилото да няма огнестрелно оръжие в пандиза, че не било правилно, че единствено чистачката гонила бягащите пандизчии, имало и обществен служащ и че " сигурно би трябвало да има промяна, тя си върви ".
Не по-назад остана правосъдният министър Цецка Цачева (а можеше да ни е президент, ей!). Нейна е историческата имитация: " Става дума за човешки неточности и за техническо неокомплектоване на системите за сигурност “.
И тъй като живеем в България, а в България не се подават оставки, когато би трябвало да се носи отговорност, ще си разрешава да поздравя министър Радев и министър Цачева за тяхната работа – хора като тях, или както би споделил починалият ми дядо " гьонсурати ", от друго не схващат. Ще го направя в жанр " музикално и литературно изкуство ". И по този начин:
" Тежко, тежко! Вино дайте! Пиян нека аз не помни туй, що, глупци, вий не знайте срам ли е или популярност! Грабят от народът гладен, граби лицемерен господар, за злато търговец жаден и поп с божа литургия! Грабете го, неразбрани! Грабете го! Кой ви бърка? Скоро той не ще да стане: ний сме синца с чаши в ръка!О, налейте! Ще да пия! На душа ми да олекне, усеща трезви да убия, ръка мъжка да омекне! Ще да пия, на инат врагу, на инат и вам, патриоти! Аз веч нямам благо, драго, а вий... вий сте идиоти! (Христо Ботев, със съкращения)

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР