Преди турнира в Стокхолм - Димитров, бе само на 270

...
Преди турнира в Стокхолм - Димитров, бе само на 270
Коментари Харесай

България Се Гордее Със Своя Герой! Страхотна Победа За Григор Димитров!

Преди шампионата в Стокхолм - Димитров, бе единствено на 270 точки от четвъртия в тенис-ранглистата за годината - Доминик Тийм. В моментното нареждане Григор е шести, петото място се заема от Марин Чилич. Австриецът и хърватинът няма да вземат участие на надпревари тази седмица. А Гришо получава опция да изпревари Марин и да приближи оптимално Доминик.

За задачата, е нужно мощно показване на Григор в Швеция. А началото е впечатляващо.

7:5, 7:6 (5) за Гришо против Йежи Янович довечера.

В дуел от 1/8-финалите на конкуренцията Димитров надигра Йежи. Гришо е подложен под номер 1 в схемата на АТП250 шампионата и започва в надпреварата единствено на 4 стъпки от възможна купа.

Мачът е пети сред двамата. Балансът към този момент е 3:2 победи за Гришо. Към момента Янович се намира на 141 място в тенис-ранглистата при мъжете. 26-годишният поляк обаче е някогашен участник в Топ 15 на тура.

Победата подсигурява на Григор нужните точки за присъединяване във Финалния за годината Мастърс в Лондон. Успех без аналог в родния мъжки тенис и вероятно най-сериозното достижение за български състезател за 2017 година!

Гришо завоюва трофея в Стокхолм през 2013 година, а в този момент започва в конкуренцията със сервис-гейм на нула. Янович отвърна с подаване също на 0. Гейм за Димитров на 30 и 2:1 за българина в частта. Бърз-сервис гейм за Йежи и 2:2. Експресно подаване на Гришо и 3:2. Доминация на сервиращите при започване на конфликта. Янович бързо изравни за 3:3, сервис гейм на нула за Димитров и 4:3. Поредицата от бързи геймове за подаващите продължи - 4:4, 5:4, 5:5, 6:5.

В този миг Гришо сподели страховит тенис, стигна до брейк на 30 и затвори частта при 7:5 гейма. Григор е единствено на сет от класиране за Мастърса в Лондон, ще съумее ли да надделее над Йежи Янович?

За начало на втората част, Димитров печели сервис-гейм от 0:30. След това Йежи изравни - 1:1. Зададе се сложен сервис-гейм за Гришо. Григор отрази 2 поредни благоприятни условия за брейк и поведе с 2:1. Бързи геймове за подаващите - 2:2, 3:2.

В този миг Гришо още веднъж подвигна оборотите, стигна до опция за пробив, само че Янович удържа сервис-гейма си - 3:3. Гейм на 30 за Димитров и 4:3. Поредна порция геймове за сервиращите - 4:4, 5:4. Янович удържа подаването си от 0:30 - 5:5.

Още 2 гейма за сервиращите - 6:5, 6:6 и основен тайбрек!

Гришо подава - 1:0 точки.

2 бързи точки за Йежи на сервис и 2:1 за поляка.

2 поредни точки и за Григор, при подаване на българина - 3:2.

Мини-брейк - 4:2 за Димитров.

До края на дългия гейм Гришо удържа преднината си и победи след 7:5 точки в тайбрека. В 1/4-финалите Григор ще играе с Миша Зверев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР