Преди три месеца служебното правителство със свое решение определи терена

...
Преди три месеца служебното правителство със свое решение определи терена
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Идеята за национална детска болница е с история от над 40 г.

Преди три месеца служебното държавно управление със свое решение дефинира терена за градеж на бъдещата национална детска болница и я разгласи за обект с национално значение “, напомни министър-председателят Гълъб Донев, който на място се срещна с напредъка по плана за новото лечебно заведение.

Болницата ще бъде построена върху терен от към 40 декара в столичния кв. „ Горна баня “, в непосредствена непосредственост до болничното заведение по ортопедия „ Проф. Бойчо Бойчев “. Заедно с премиера бяха министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев и министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.

„ Децата, които са родени при първата копка на националната детска болница, към този момент са пораснали и имат деца. Техните деца в скоро време ще имат своите деца, а национална детска болница в България към момента няма “, уточни Гълъб Донев. По думите му до избора на терен се стига вследствие на градивното взаимоотношение сред Министерството на здравеопазването, Министерството на районното развиване и благоустройството и на Столичната община. Много държавни управления преди този момент се спъваха още в първата крачка, тъй като не съумяха да изберат най-подходящото място за строителство, подчертава министър председателят.

„ Амбицията ни е до края на тази година да сме подготвени с цялата документи, нужна за построяването на национална детска болница, а при започване на идната година да стартира градежът на постройката “, означи министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев. Министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков изрази очакване градежът да продължи към две години и половина и уточни, че към този момент е издал заповед за допускане на изменение на Подробния организационен проект на региона, има подписано задание, в съгласие с другите ведомства. В рамките на следващия  месец ще бъдат отстранени старите здания, които са в терена. След това със заповед от Министерство на регионалното развитие ще се утвърди промени Подробен организационен проект, с цел да може той да влезе в действие и да се пристъпи към издаване на виза за планиране и изследване и конкретика по разработване на цялостния план.

В хода на построяването на детската болница България ще може да разчита на безвъзмездната експертна помощ по оценката на строителството от страна на Европейската капиталова банка и от израелски експерти.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР