Преди три месеца с избора на редовно правителство беше направена

...
Преди три месеца с избора на редовно правителство беше направена
Коментари Харесай

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС: Не сме се съгласили да приемаме безкритично решенията на правителството

Преди три месеца с избора на постоянно държавно управление беше направена първата крачка към превъзмогване на тежката политическата рецесия, в която българското общество беше от пролетта на 2021г. ПГ на ГЕРБ-СДС поддържа държавното управление на акад. Денков с цялостното схващане за мащаба на компромиса, който изисква сходно деяние.

Това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ от парламентарната естрада.

Атанасова подсети, че държавното управление е доминирано от препоръчани от втората политическа мощ кадрови решения, макар резултатите от изборите. " Ние поставихме тяснопартийните си ползи на втори проект и това е единствената причина България да постоянно държавно управление. Ангажиментът, който бяхме поели преди изборите пред нашите гласоподаватели беше обвързван с това - да възстановим политическата непоклатимост, да спрем войната сред институциите и да изведем България от интернационална изолираност ", уточни тя и добави, че не са не запомнили своите задължения пред българските гласоподаватели.

Според нея, с цел да има смисъл актуалното ръководство би трябвало да бъдат признати редица законопроекти по ПВУ, с цел да се навакса миналото време, само че и също така да се създадат промени в КПКОНПИ. Тя акцентира, че ще спазят уговорките си по смяна на Конституцията.

" Ние не трябва да забравяме да отговорим на провокациите на сегашното свързани с съответни нужди на българското общество. В рамките на тази пленарна сесия ще приемем бюджета за 2024 година Още с него би трябвало да бъде спряна порочната процедура за приемане на бюджетната актуализация. ", счита Атанасова.

" Още с избора на актуалното държавно управление от ГЕРБ-СДС показахме ясно, че за нас властта не е самоцел, а средство за решение на съответни проблеми на българските жители. Подчертавам, че не кадровите оферти са в основата на избора ни да подкрепим държавно управление ", разяснява тя и добави, че са сложили на назад във времето тяснопартийния си интерес. " Това не значи обаче, че сме се съгласили да одобряваме безрезервно всяко решение на държавното управление, на избрани негови министри или на партиите, които са ги излъчили ", сподели още тя.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР