Преди три години Макс Парът бе в болница и се

...
Преди три години Макс Парът бе в болница и се
Коментари Харесай

Макс Парът - от борбата с рака до злато в Пекин

Преди три години Макс Парът бе в болница и се бореше с рак - през днешния ден той завоюва олимпийско злато в сноуборд слоупстайл на Зимните игри в Пекин.

Канадецът, който съобщи, че химиотерапията го е оставила " на нула % ", когато бил диагностициран с Болестта на Ходжкин през 2018, надделя 17-годишния любимец на домакините Имин Су, с цел да стигне до купата с резултат 90.96.

" Преди тъкмо три години лежах в болница и нямах никаква сила, никакви мускули, никакво кардио. Това бе най-тежкият миг в живота ми и да бъда тук три години по-късно още веднъж на Олимпийски игри, да върша това, което обичам, да направя най-хубавото каране в кариерата ми и да печеля злато - това е полуда ", сподели 27-годишният Парът.

Той остави зад себе си на почетната стълбичка Су, който приключи 88.70, и канадеца Марк МакМорис, задоволил се с бронза с 88.53. Среброто на Су бе и първият орден за Китай в мъжкия сноубординг. МакМорис пък измести защитаващия олимпийската си купа Ред Джерард с последното си каране, с цел да стигне до бронз на трети следващи игри, написа БГНЕС.
 Вукадинова 36-а в гигантския слалом, олимпийска купа за Сара Хектор
Вукадинова 36-а в гигантския слалом, олимпийска купа за Сара Хектор

Федерика Бриньоне приключи втора
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР