Преди три години бяха дадени първите сигнали, че в България

...
Преди три години бяха дадени първите сигнали, че в България
Коментари Харесай

Проф. Дронзина обяви кое е най-страшното след опита за терор в Пловдив!

Преди три години бяха дадени първите сигнали, че в България текат процеси на радикализация. Сега това дава резултат. Това сподели в предаването "Лице в лице " по bTV преподавателят по политология в Софийския университет "Св. Климент Охридски " проф. Татяна Дронзина във връзка случая с вербувания от Ислямска страна възпитаник от Пловдив.

В тези случаи не става за беднотия и в гетата не става въпрос за възнаграждение. Радикалните групи са в положение да дават обществени услуги, които страната не дава. Например, че в случай че щерка ти постави бурката, няма да бъде открадната, в случай че някой я пипне, незабавно ще бъде осъден. Моделът на радикализация в гетата работи като по часовник. Ако някой, който постави бурката, желае да напусне групата, той няма късмет, следва неотложно отмъщение. Така хората влизат в един цикъл от радикалиация, от който няма изплъзване. Това се трансформира в перпетуум мобиле и няма потребност от финансиране. Това е страшната работа, съобщи проф. Дронзина.

Ще бъде огромна неточност, в случай че оставим фамилията на ученика от Пловдив сами. Това семейство е постъпило вярно, като е подало сигнал до институциите, уточни тя.

Смятам, че има връщане обратно, тъй като това дете не е прекрачило границата. Ако човек в действителност има желание да убива, няма да държи в дома си материали за бомби. За това момче има път обратно, има противоположен път, акцентира университетският учител.

Допускам, че е допустимо да са попаднали на детето инцидентно, само че оттук насетне няма нищо инцидентно, с него е работено, то е отделено от приятелите си, съобщи проф. Дронзина. Според нея момчето се е срещало и онлайн с вербовчика си.

Факт е, че в България има вербовъчна мрежа. Невероятно е да има вербовъчна мрежа и тя да работи с един единствен човек, сподели още проф. Татяна Дронзина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР