Преди три дни вицепремиерът Борислав Сандов решава да посети ТЕЦ

...
Преди три дни вицепремиерът Борислав Сандов решава да посети ТЕЦ
Коментари Харесай

Петков посочи опасните сценарии пред България и предупреди: Предстои да бъдат взети много трудни решения

Преди три дни вицепремиерът Борислав Сандов взема решение да посети Топлоелектрическа централа " Брикел ", с цел да ревизира измервателното оборудване. Тогава освен че не го позволяват, ами го питат и кой е. Когато разбрах за този случай, взех решение да отидем до там с едно съществено съществуване на институции зад тила ни. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " по bTV министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Той добави, че измервателното оборудване е било сложено до оградата, с цел да не може да мери.

Фините прахови частици бяха 30 пъти над нормата, а 16 пъти над нормата беше серният диоксид. Не знам по какъв начин може хора да работят в тези условия. Излизаше повече дим през прозорците на предприятието, в сравнение с от комина му, сподели още той.

По думите му през годините е имало наказателни постановления, които обаче са били отхвърляни от съда в Гълъбово, а институциите не са обжалвали.

Още от първия ден споделих, че има едни хора, които се усещат над закона и всички знаем, че имат възприятието, че всяка институция може да работи за тях, да ги прикрива. Това е едно държание, при което наподобява, че все едно в действителност няма страна. Никой няма да бъде над закона, увери Петков.

По тематиката за сформиране на държавно управление министър председателят в оставка призна, че следва да бъдат взети " доста сложни решения " на фона на доста рискови сюжети за България.

Единият рисков сюжет е да имаме държавно управление, което да бъде отчасти подкрепено. Другият е да влезем в серпантина от избори и в България да има политическа рецесия. И двете са евентуални опасности, уточни той.

Кирил Петков още един път акцентира, че едно от изискванията на Политическа партия за образуване на държавно управление е приемането на антикорупционния закон и гаранции, че Бойко Рашков ще оглави КПКОНПИ.

Искаме законът да има целия дух, който сме предложили. А Бойко Рашков е човек, на който можем да се доверим, че е кадърен да се бори с корупцията. Всеки, който вижда Бойко Рашков като оръжие, очевидно има много секрети, добави Петков.

Министър-председателят съобщи, че при едно последващо държавно управление би бил съвършен претендент за министър председател на страната.

Аз персонално имам вяра на, защото разполага с опита и уменията. Моят глас би отишъл за него, сподели той.

По отношение на правосъдната промяна Петков акцентира, че тя е извънредно значима, защото единствено изпълнителната власт не е задоволителна, с цел да се направи смяна в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР