Преди точно три години малката държава от ЕС Люксембург направи

...
Преди точно три години малката държава от ЕС Люксембург направи
Коментари Харесай

The Cube: Вече три години градският транспорт в Люксембург е безплатен. Какъв е ефектът?

Преди тъкмо три години дребната страна от Европейски Съюз Люксембург направи достъпа до публичния превоз безвъзмезден за своите жители. Те от своя страна споделят, че са удовлетворени от смяната, освен от позиция на приходите си, само че и за положителното на околната среда.

Гражданите на страната са към 640 000 и всеки от тях, във връзка с Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, разполага с към 99 900 евро годишно съгласно последните данни на Световната банка от 2021 година Вземайки това поради безплатният превоз въпреки всичко има цена- той се финансира от парите на данъкоплатците.

Според министъра на подвижността и блогоустройството системата е устроена заслужено, защото се преценява с % налози, които заплащат хората.

Люксембург предприе тази самодейност през 2020 година, частично като цялостен опит, и с оглед за битка с изменението на климата.

Чрез нея управляващите разчитаха да подбуден хората да слязат от колите си. Въпреки неналичието на автомагистрали на дълги дистанции Люксембург има един от най-високите проценти в Европа, що се касае до владеене на коли. Трансграничните служащи също способстват за тази тендеция като вкарват десетки хиляди транспортни средства, отивайки на работните си места. Шофьорите на дълги дистанции пък избират Люксембург за мястото, от което да изпълнят резервоарите си поради ниските налози върху горивата.

Накратко казано, макар безплатният обществен превоз и напъните страната да се трансформира във въглеродно неутрална стопанска система, „ автомобилната просвета “ продължава да важи с цялостна мощ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР