Преди точно седмица Новак Джокович се завърна на трона си

...
Преди точно седмица Новак Джокович се завърна на трона си
Коментари Харесай

Битката за най-великия: Чичо Тони посочи Джокович за фаворит в съревнованието с Надал

Преди тъкмо седмица Новак Джокович се завърна на трона си на Откритото състезание на Австралия, завоювайки трофея в Мелбърн за рекорден десети път. Благодарение на това сърбинът доближи още веднъж до лидерската позиция в международната класация, само че това, което имаше най-голямо значение, бе фактът, че с този си успех балканецът изравни своя огромен съперник Рафаел Надал на върха в класацията за най-вече трофеи от Големия шлем, като по този метод борбата посред им за най-важния връх в тениса стартира от начало.

Мнозина тенис анализатори са на мнение, че преимуществото във въпросното състезание е на страната на Джокович, който е с една година по-млад от испанеца и продължава да показва върхова физическа форма. В същото време Матадора непрестанно е преследван от травми, като от средата на предходната година по този начин и не съумява да покаже най-хубавия си тенис точно поради проблеми от физическо естество. Той се сбогува с миналия Аустрелиън Оупън още във втория си мач, когато получи травма в бедрото, а съгласно упованията възобновяване му ще отнеме сред 6 и 8 седмици. 

Въпреки тази насилствена пауза и физическото неразположение, то чичото и някогашен ментор на Рафа - Тони Надал, е на мнение, че племенникът му разполага с всички шансове да завоюва своя 15-и трофей на идния Ролан Гарос. Същевременно обаче испанският треньор не наподобява уверен, че Матадора ще успее да приключи кариерата си с най-вече " мейджър " трофеи, определяйки Джокович за любимец в съперничеството сред него и манакореца:

" Рафа към момента е в добра форма и в случай че физическото му положение разрешава, то той ще продължи да играе. Засега той се нуждае от това да си почине и да се възвърне изцяло, като прогнозите са това да се случи в идващите три или четири седмици.

ще му бъде мъчно да приключи с максимален брои титли от Големия шлем, тъй като Джокович е по-млад и по-свеж от него. Рафа има своите шансове да победи на Ролан Гарос, тъй че ще забележим какво следва да се случи отсега нататък. Без никакво подозрение обаче борбата ще бъде извънредно яростна, тъй като Джокович е популярен първенец. 

Рафаел знае, че без значение какво се случи оттук нататък, то кариерата му е страхотна. В момента нещата опират единствено до това да направи изпитание да продължи да се състезава, каквото му се е налагало да прави голям брой пъти до момента. Той не мисли за отричане ", безапелационен е чичо Тони.

Toni Nadal: " It will be difficult for Rafa to hold the record for most GS titles, as Djokovic is fresher than him. But the word `retirement` is not in Rafa`s head. He just needs to rest for three or four more weeks. " ✌️
— Luigi Gatto (@gigicat7_)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР