Преди точно 35 години на входа на Бъкингамския дворец е

...
Преди точно 35 години на входа на Бъкингамския дворец е
Коментари Харесай

Принц Хари празнува 35 години

Преди тъкмо 35 години на входа на Бъкингамския замък е сложено изказване с радостната новина, че в 16:20 ч. се е родил принц Хари, чието цялостно име е Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор. Той е вторият наследник на престолонаследника принц Чарлз и принцеса Даяна Спенсър, брат на принц Уилям и шести правоприемник на английския престол.

Хари съпровожда родителите си на визити, откогато е единствено на няколко месеца, на 3 стартира да посещава частната детска школа на Джейн Майнърс, а след това и няколко мъжки учебни заведения – „ Уедърби “, „ Лудгроув “ и „ Итън “. Тогава се заражда и пристрастеността му към карането на ски, полото, мотокроса и ръгбито. В тийнейджърските му години папараците постоянно го намират пред лондонските нощни клубове, даже има инциденти с тях, когато го снимат с костюма му за тематично празненство, върху който има свастика.

След завършването си отпътува за Куинсланд, Австралия, където работи в ранчо. През 2005 година постъпва в Кралската военна академия „ Сандхърст “. Положението му в обществото обаче пречи на това да отиде на задача в Ирак на идната година, тъй като е избран като доста мечтана цел, която може да заплаши живота на останалите бойци. Затова и по-късно е изпратен скрито от обществото да взе участие във войната в Афганистан, а това е обявено едвам откакто към този момент се е върнал във Англия. Отива наново там, само че тогава представител на талибаните оповестява, че ще създадат всичко допустимо да го отстраняват. С това през 2013-а военната му кариера завършва.

Оттогава принц Хари се занимава още по-активно с щедрост и е патрон на няколко организации, измежду които и военни. Не след дълго се появи новината, че неговата нова другарка е актрисата от сериала „ Костюмари “, Меган Маркъл. На 19 май 2018 година двойката подписа брак в параклиса „ Сейнт Джордж “ към замъка Уиндзор, а церемонията беше излъчена по целия свят. За двамата е особено постоянно да нарушават протокола – неотдавна, по време на аудиенция, първо Меган, а след това и Хари, си разрешиха сами да затворят вратите на колите при слизане, което незабавно провокира рецензия в обществените мрежи.

А с изключение на със брачната половинка си, принцът ще показа днешния празник и с 3-месечния си наследник Арчи – първото кралско бебе от смесена раса от XIX век насам.

Автор: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР