Преди точно 20 години, през 2001, Руши дебютира с парчето

...
Преди точно 20 години, през 2001, Руши дебютира с парчето
Коментари Харесай

Руши: Днес музиката е повече преживяване на живо, отколкото клипове по телевизора

Преди тъкмо 20 години, през 2001, Руши дебютира с парчето " Всичко се връща ". А тази събота (31 юли) ще изгрее и на сцената на фестивала, Перла бийч, до Приморско. Сигурни сме, че помните огромните му шлагери, измежду които " Il Ritmo Del Mio Cuore " (= на доста танци), " Ти беше " и " Хотел** ". Той несъмнено попада в графата всестранно талантлив човек - с изключение на с музика интензивно се изявява като артист и режисьор. Най-известните му функции са във филмите " Цветът на хамелеона ", Снимка с Юки " и " 18% сиво ". Освен това написа текстове на песни и се оправя прелестно. И в случай че сте измежду почитателите му и желаете да го чуете онлайн, да танцувате и пеете с него, на 31 юли на фестивала ще имате тази опция. Както той самичък ни показа: " Ще чуете някои остарели шлагери в нови, по-денси аранжименти, както и някои от новите ми неща ". И до момента в който отброявате часовете до концерта му, прочетете какво показа Руши в особено изявление за Actualno.com.

Кой беше, когато излезе първият ти шлагер " Всичко се връща " (2001), и кой си през днешния ден?

Тогава още учех, бях студент в Бристъл и бях влюбен в театъра. Не си представях нищо друго, само че каквото би трябвало да се случи, се случва. През другари стигнах до огромния Момчил Колев, който сътвори музиката на " Всичко се връща ", а аз написах първия си текст и за първи път записвах в студио. Изобщо не допусках, че песента ще се хареса на толкоз доста хора и ще промени живота ми.

В България тогава бяха най-силните години на телевизия ММ, която съумя да отгледа правилни почитатели на новата българска музика. И тази сила повлия нацяло потомство актьори и музикални публицисти. Забавлявахме се и се вълнувахме същински от това, което правехме. И имахме свободата да се показваме, без да съблюдаваме каноните на властващата до скоро сцена. Имаше доста танци, смели хрумвания, смях и другарства. Сега също е забавно, само че медиите са разнообразни, а надлежно и методите, по които слушаме и гледаме музика. Напоследък сякаш музиката е повече прекарване онлайн, в сравнение с клипове по тв приемника. Защото всеки е медия, всеки излъчва и споделя прекарвания.



През последните години беше оставил музиката на назад във времето, какво те предизвика да се завърнеш към нея?

Никога не съм спирал да се занимавам с музика под някаква форма. След " Post Sleep " няколко години не издавах албуми и не представях музика онлайн. Може би тъй като този албум беше по-експериментален, не толкоз комерсиален и не му отиваше да бъде изпълняван по обичайния метод тогава. Но пък през това време написах няколко симпатични текста на песни за други актьори. Сигурно сте ги слушали - " Спуснати пердета " на Лора Караджова, " Марс " на D2 и много други. И снимах музикални клипове на банди като Остава, APEMEN, Dead Man’s Hat, smallman. Бях и креативен продуцент на " Като на сън " на Мария Драгнева, която пее с Ъпсурт.



Снимка: Лора Мушева

Дълго време не живееше и в България – приключил си лицей в Единбург, учил си кино и спектакъл в Бристол, късометражно кино в Ню Йорк. С какво те завоюва актьорството и кои са най-важните уроци, които научи?

Винаги съм живял и тук, и там. Между два свята. Актьорската специалност ми дава същото леговище – да имам вероятни светове на всички места.

В момента върху какво си се съсредоточил – кино или музика?

Тази година планирах повече концерти, само че не спирам да се интересувам и от положителни сюжети. В киното е доста значимо да попаднеш в точното време на точния план.

Наскоро зарадва почитателите си с песента " Мексико ". Разкажи ни малко повече за нея и за какво възпя тъкмо " този град, който е парадайс, парадайс, парадайс "?

Тази колаборация беше по покана на Евгени Енчев – ГЕНА от хип хоп колосите So Called Crew. Изключително прелестно музикално пътешестване се получи. Той направи цялостен албум с гост-вокали, част от който е и " Мексико ". Чуйте го, не всеки ден излизат толкоз забавни планове като " Вакуум ". Съвсем скоро ще снимаме и клип към " Мексико ". За мен този трак е за чувството, че животът може да бъде същински филм.



През 2019 пусна мини албума " Психо ", планираш ли нов?

Имам хрумвания за обособени части, само че към момента не е нещо цяло.

На 31 юли ще бъдеш на Главната сцена на музикалния фестивал, на плажа Перла до Приморско. Как се подготвяш и какви са упованията ти?

Ще бъдем с цялата ми тайфа там, жестоки музиканти. Елате да се забавляваме! Ще чуете някои остарели шлагери в нови, по-денси аранжименти, както и някои от новите ми неща. Преди две седмици имах две дати в София, навън, изцяло разпродадени – беше велико! Сега танците ще са на плажа, а след нас празненството продължава до сутринта с диджеи. През деня уредниците са подготвили и други приятни прекарвания – ще има сцена във водата, ще може да се скача с парашут. Перфектният излаз от действителността, даже и единствено за един уикенд.

Кои са изпълнителите/групите, които искаш да чуеш самият ти?

Гена, Жлъч и Григовор са в четвъртък на сцената на Строежа. Анимационерите пък са в същия ден на Main stage. Еelke Kleijn прави много положителни празненства. В петък не е за пропускане IAMDDB. За Нина Кравиц ще ми е късно, въпреки всичко на другия ден имам лайв и аз. Но пък почитателите могат да си потанцуват на първокласно техно, до момента в който изгрее слънцето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР