Преди точно 20 години базата Индия“ в Кербала, Ирак, стана

...
Преди точно 20 години базата Индия“ в Кербала, Ирак, стана
Коментари Харесай

20 години след атентата в Кербала: Български командоси отдадоха почит на загиналите

Преди тъкмо 20 години базата „ Индия “ в Кербала, Ирак, стана сцена на драматичен атентат, при който починаха петима български военнослужещи от Първия пехотен батальон, а десетки други бяха ранени. Този тежък миг в историята на Българската войска остави дълбока диря и незабравими мемоари за изгубените животи на хората, които служат на страната си в рискови зони .

За да отдадат респект на починалите и да припомнят за значимостта на служенето и жертвата на бойците, 15 тима от специфичните елементи на Българската войска –  Националната работа „ Охрана “, Министерството на вътрешните работи и Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност и контрабандата “, се включиха в надпреварата „ Commando challenge 2023–да помним починалите “ . Това събитие се организира в края на септември и послужи като спомен и респект към тези, които изгубиха живота си в тази офанзива преди две десетилетия.

Участниците в надпреварата, мнозина, от които са били на задачи в Ирак и са взели участие в бойни дейности, споделиха значимостта на подготовката и оборудването на военните сили . Те показаха решимостта си да не престават да се стремят към високи резултати в образованието си, с цел да са подготвени да се изправят против разнообразни провокации и закани .

Състезанието „ Commando challenge 2023–да помним починалите “ освен празнува паметта на починалите бойци, само че и акцентира значимостта на единение и взаимност в битката против тероризма и насилствената опасност . То ни припомня, че жертвата и геройството на тези, които служат на страната си в рискови моменти, са скъпи и би трябвало да бъдат почитани и уважавани.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР