Преди старта на продажбите на Apple Vision Pro, подразделението Reality

...
Преди старта на продажбите на Apple Vision Pro, подразделението Reality
Коментари Харесай

Meta реализира рекордни загуби през последното тримесечие – виновна е Apple

Преди старта на продажбите на Apple Vision Pro, подразделението Reality Labs на Meta регистрира рекордна загуба от 4,65 милиарда $. Тази цифра надвиши прогнозите на анализаторите, които чакаха загуба от 4,26 милиарда $. От края на 2020 година общите загуби на подразделението възлизат на над 42 милиарда $. Но четвъртото тримесечие на предходната година е най-непечелившото за Reality Labs.

Meta в никакъв случай не се умори да влага милиарди долари в развиването на метавселената, макар възходящия напън от страна на съперниците. Особено от страна на Apple. В публично изказване, оповестено като част от доклада за приходите за четвъртото тримесечие на 2023 година, компанията съобщи:

„ Очакваме оперативната ни загуба да се усили доста по отношение на предходната година заради продължаващото създаване на артикули за добавена (AR) и виртуална (VR) действителност, както и вложенията ни за по-нататъшно разширение на нашата екосистема. “

През четвъртото тримесечие приходите на Reality Labs надвишиха 1 милиард $. Това е доста повече от 727-те милиона $ през същия интервал на предходната година.

През есента компанията показа VR хедсета Quest 3, който беше значима стъпка в развиването на фамилията артикули Quest – основен детайл от тактиката на Meta да поеме водеща роля в основаването на метавселена.

Докато Meta влага в метавселената, Apple през днешния ден ще стартира да продава първия си модел VR-очила – Vision Prо на цена от 3500 $. Това е много над цената от 500 $ за хедсета Quest 3 на Meta. Това събитие може коренно да промени съотношението на силите на пазара на VR и AR-очила, където продажбите демонстрират спад от съвсем 40% до 664 милиона $ през 2023 година. Спадът на интереса към продуктите в този сегмент се дължи на неналичието на нови независими VR-очила. Това прави стартирането на Apple Vision Pro значимо събитие, което може да съживи пазара.

Така, на фона на засилената конкуренция и забележителните вложения в създаването на нови технологии, Meta стои на прага на нови провокации и благоприятни условия. Визионерската визия на Марк Зукърбърг за метавселената като „ идната граница “ и „ правоприемник на мобилния интернет “ в този момент се сблъсква с действителността на пазарната конкуренция, където триумфът се дефинира освен от упоритостта, само че и от способността да се трансфорат новаторските хрумвания в жизнеспособни артикули.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР