Преди старта на летния сезон институциите започнаха да разчистват незаконно

...
Преди старта на летния сезон институциите започнаха да разчистват незаконно
Коментари Харесай

Мъж влачи лодка с трактор по дюни

Преди старта на летния сезон институциите започнаха да разчистват нелегално поставените каравани по Южното Черноморие. Един от проблемите за този тип нарушавания е, че няма признат правилник за дивото къмпингуване.

Докато институциите обобщаваха резултатите от инспекциите, само в границите на 20 минути бяха установени още нарушавания. Къмпингуващи се пробваха да избягат, преди да им връчат предписанието за премахването на караваната, а трактор с лодка мина по плажа. 

" С трактора ще я пусна във водата, няма от кое място да мина другаде! Тук минават непрестанно и коли и каравани, всичко минава отсам ", оправда се нарушителят.

" Той се опита да вкара лодка във водата, безусловно непозволено, минавайки през морския плаж. Същият ще бъде свикан в районно управление (на МВР), където ще му бъде формиран акт ", съобщи шеф на РУ-Созопол гл. контрольор Николай Ангелов.

От петък, когато започнаха инспекциите за дивото къмпингуване, са установени 80 нарушавания. Връчени са разпоредби караваните да бъдат отстранени в границите на 24 часа. Ако не бъдат отстранени, се сформира акт за административно нарушаване, като глобата е от 1000 до 3000 лв..

" Има паркирани каравани и кемпери върху плажна линия, върху дюни, върху държавен горски фонд и аграрни земи без нужните за това документи. Три сондажа за вода, единият от които е върху плажна линия, т.е. беззаконието води и до друго беззаконието, което към този момент води до заплаха за човешкия живот ", сигнализира регионалният управите на Бургас Пламен Янев.

Проверките няма да бъдат кампанийни и ще продължат през целия летен сезон.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР