Преди срещата между вицепрезидента на САЩ Камала Харис и ръководителите

...
Преди срещата между вицепрезидента на САЩ Камала Харис и ръководителите
Коментари Харесай

САЩ ще инвестират $140 млн за създаване на седем национални научно-изследователски института за ИИ

Преди срещата сред вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис и ръководителите на четирите водещи американски софтуерни компании за изкуствен интелект – Alphabet, OpenAI, Anthropic и Microsoft, администрацията на президента Джо Байдън разгласи огромна серия от дейности, ориентирани към понижаване на рисковете в региона на ИИ.

Планът включва вложение на 140 милиона $ за пускане на седем проучвателен и развойни центъра в границите на Националния теоретичен фонд, възлагане на задължения на водещите компании в региона на изкуствения разсъдък за присъединяване в публичните оценки на такива системи и създаване на съответните управления за федералните чиновници.

Миналия октомври администрацията обнародва своята концепция във връзка с изкуствения разсъдък, която е предопределена да „ подкрепи създаването и внедряването на изкуствения разсъдък и други автоматизирани системи за отбрана на правата на американската общност “.

Администрацията също по този начин разгласи, че е упълномощила задължения на водещите компании в региона на изкуствения разсъдък – Anthropic, Гугъл, Hugging Face, Microsoft, NVIDIA, OpenAI и Stability AI – да показват своите ИИ-системи за обществена оценка от експертната общественост.

„ Това са значими нови стъпки за стимулиране на виновни нововъведения и гарантиране, че AI усъвършенства живота на хората, без да компрометира техните права и сигурност “, се споделя в изказването на администрацията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР