Преди седмица Зоря (Луганск) изхвърли ЦСКА-София от Лига Европа след

...
Преди седмица Зоря (Луганск) изхвърли ЦСКА-София от Лига Европа след
Коментари Харесай

Този път късметът изостави Зоря

Преди седмица Зоря (Луганск) изхвърли ЦСКА-София от Лига Европа след скандално съдийство и немалка доза шанс в реванша, само че в плейофите за влизане в групите се изправи против елитния испански Еспаньол и загуби с 1:3. Мачът в каталунската столица обаче не се разви по никакъв начин съгласно упованията на домакините. Те изоставаха на почивката след гол Владислав Кочергин в 38-ата минута, само че през второто полувреме не оставиха никакви шансове на украинците. Попаденията за Еспаньол вкараха Факундо Ферейра (58), Хави Липес (79) и Матиас Варгас (81), а при 1:1 Естебан Гранеро пропусна дузпа.

Двата отбора изиграха относително скучно първо полувреме, в което испанците действаха на мудни обороти и рядко застрашаваха вратата на Микита Шевченко. В 38-ата минута офанзива по десния фланг на Зоря приключи с подаване на Владислав Кабаев към Кочергин, който с компактен удар завари неопитен Диего Лопес.  Еспаньол излезе с доста повече експанзия през второто полувреме и пред вратата на гостите се изви същинска буря. Изравняването пристигна в 58-ата минута с помощта на Факундо Ферейра. Бившият нападател на Шахтьор (Донецк) опъна мрежата с глава след центриране на Хавиер Паудо Диас.

" Папагалчетата " продължиха да притискат противника и получиха дузпа за игра с ръка на футболист на Зоря в наказателното поле. Докосването на топката беше след центриране, а против " алените " в Луганск реферът не отсъди дузпа в интерес на българския тим след удар към вратата и прекъсване на топката с ръка. Шевченко резервира хландокръвие и мазета удара на Гранеро.  В 79-ата минута съвършен диагонален пас на Серхи Дардер откри Хави Лопес и ветеранът вкара един от дребното голове в кариерата си, пращайки топката под гредата.

Само две минути по-късно Еспаньол направи успеха си по-убедителна. Точен беше Матиас Варгас, който финтира противник в наказателното поле и майсторски завъртя топката около слисания Шевченко.
ЕСПАНЬОЛ - ЗОРЯ (ЛУГАНСК) 3:1 (0:1)
0:1 В. Кочергин (38)
1:1 Ф. Ферейра (58)
2:1 Х. Лопес (79)
3:1 М. Варгас (81)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА! Лига Европа final кръг, четвъртък 22 август  Еспаньол 3:1краен резулат  Зоря Луганск
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР