Преди седмица в Япония разрешиха експерименти, при които се създават

...
Преди седмица в Япония разрешиха експерименти, при които се създават
Коментари Харесай

Япония разреши хибрид между човек и животно

Преди седмица в Япония позволиха опити, при които се основават хибридни ембриони сред човек и животни. Опитите ще се организират в границите на проучвания за приемане на донорски органи, написа изданието Science Alert.
Учените възнамеряват да вкарат плурипотентни стволови кафези от човек в ембриони на генно модифицирани плъхове и мишки, при които е спряно развиването на личен панкреас. Две години откривателите ще следят какво се случва с гризачите с човешки кафези. Те ще следят положението на вътрешните органи, в това число и мозъка. След това биолозите ще създадат същия опит и със прасета.
Хибридни ембриони са се създавали и преди, само че до момента не беше позволено да се позволява тяхното преобразяване във възрастен субект. С други думи те бяха унищожавани още в зародишен етап. Има хипотетична заплаха за някои фрапантни промени при тези животни. 
Според наредбите, в случай че учените виждат, че над 30 % от централната нервна система на опитните бозайници към този момент се състои от непознати кафези – опитът би трябвало да бъде преустановен. Това са част от държавните условия за попречване на появяването на „ хуманизирано “ животно.
През 2018 година японските учени, взаимно с сътрудниците си от Станфорд, сътвориха хибрид сред овца и човек. Ембрионът живя 28 дни. Плодът съдържаше малко човешки кафези – към една на 10 хиляди скотски. Тогава университетският свят убеждаваше обществеността, че не би трябвало да зародят етични проблеми в бъдеще и че човешката клетка ще образува единствено нужните органи, които по-късно да бъдат трансплантирани в болен и измъчен човек. 
Плурипотентните стволови кафези постоянно са определяни като същински стволови кафези, защото само те имат свойството да се специализират в съвсем всички типове тъкани в организма. Това значи, че сложени при верните условия стволовите кафези, изолирани от ембрион, могат да се развият в каквито и да било други кафези.
Хиромицу Накаучи, първият откривател, получил държавно позволение за този вид опити след тоталната възбрана през 2014 година, разяснява за Asahi Shimbun:
„ Не чакаме да създадем човешки органи незабавно, само че това ни разрешава да развием проучванията си въз основа на ноу-хау, до което сме достигнали към този миг “.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР