Преди седмица в Бургас започна подписка срещу нудистите и монокините

...
Преди седмица в Бургас започна подписка срещу нудистите и монокините
Коментари Харесай

Бургас разделен по сериозна тема: да има ли голи цици на плажа

Преди седмица в Бургас стартира подписка против нудистите и монокините на публичните плажове. Предстои формалното й внасяне. Подписката обаче бе последвана от контрапредложението морската столица да стане първият град в страната с плажна линия, на която публично да е позволено голото плажуване.

Идеята е на общинския консултант Живко Табаков, който е ръководител на Комисията по туризъм. Срещу нея се опълчиха други общинари.

Предложението е за плаж „ Атанасовска коса “ 2, който сега е неохраняем. Табаков предлага той да се профилира напълно за феновете на свободното къпане без бански. „ Няма подобен формален нудистки плаж на територията на България “, излага част от причините си той. „ Кой ще ги вкара тия хора в тая кошара?”, отвърна общинският консултант Пеньо Мечков, представен от БНР.

„ Тази година съм ходил на бургаския плаж 10-12 пъти – чисто гол човек не видях “, добавя Калчо Белов от ГЕРБ. Според общинските съветници, които са срещу нудисткия плаж „ множеството голи вървят, с цел да ги гледат голи “. Ангел Божидаров от НФСБ уточни, че „ за дибидюс “ не е срещу.

Юристът и ръководител на Общинския съвет в града Константин Луков разяснява, че законът не предлага определение за нудист, по тази причина мъчно може да се регламентира един плаж като нудистки: „ Тук не става въпрос за нудистки плаж. Нудистки плаж аз го разбирам като открита повърхност, на която да се пекат голи. Тук става въпрос за Адам и Ева, както имаше в тоталитарната страна - обособени, заградени площи и с излаз единствено към морето”.

Хората в морския град са раздвоени в отношението си към нудистите:

„ Не е задоволително това. Да ги отделят, като толкоз желаят! Има и дребни деца, има и възрастни хора, не е прелестно да ги гледаш”, „ Не можем да ги спрем нудистите, само че най-малко в действителност да има настрана място за тях, не да са сред хората”, „ Трябва да има обособен плаж, където да вървят нудистите и да не тормозят останалите”, „ Монокините не ми пречат, дано да си вървят, красиво е чак”, „ На мен не ми пречат, само че е хубаво да има избрани места за тях, другояче нямам нищо против”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР