Преди седмица Славия постигна впечатляваща победа с 2:1 над Левски

...
Преди седмица Славия постигна впечатляваща победа с 2:1 над Левски
Коментари Харесай

Славия ще затвърждава възхода си срещу колебливия Ботев

Преди седмица Славия реализира впечатляваща победа с 2:1 над Левски посред стадион " Георги Аспарухов ", само че не толкоз резултатът, колкото тоталното превъзходство на " белите " донесе заслужени похвали за отбора на Златомир Загорчич. Това беше трета пореда победа за най-стария столичен клуб в efbet Лига, а през днешния ден славистите ще се опитат да продължат сполучливата си серия с 3 точки против Ботев (Пловдив).

" Канарчетата " нямат победа след подновяването на шампионата, като записаха равенства против Локомотив (Пловдив) и Черно море, а против ЦСКА-София отстъпиха с 0:1. През седмицата пък момчетата на Ферарио Спасов се класираха за полуфиналите в Купата на България, само че това стана след 120 минути против втородивизионния Ботев (Гълъбово). Евентуално проваляне през днешния ден дефинитивно ще лиши " жълто-черните " от шансове да попаднат в Топ 6 след края на постоянния сезон.

Именно в шампионата за националната купа беше последният мач сред Славия и Ботев Пд. Той се състоя през декември в " Овча купел " и пловдивчани се постановиха с 2:1 след два гола на звездата си Тодор Неделев. Сега " белите " са окуражени за реванш, а кадровите проблеми в лагера на противника сигурно са още един коз за столичния отбор.

Загорчич акцентира, че и дума не може да става за подценяване. Той няма да има на разположения десния бек Петър Патев, който е осъден и ще бъде сменен от Венелин Филипов. Останалите титуляри ще са същите от дербито с Левски. Атаката ще води Ивайло Димитров, а зад него ще работят Галин Иванов, Филип Кръстев, Янис Карабельов и Емил Стоев. С ролята на отбранителен халф ще се нагърби намиращия се във превъзходна форма Милен Гамаков. В групата на Славия след травма се завърна Радослав Кирилов, само че той ще е запаса.

Последният с контузия в състава на Ботев е Александър Тонев. Юношата Георги Трифонов също отпадна за гостуването в столицата. Димитър Пиргов обаче изтърпя наказването си и ще стартира в центъра на отбраната дружно с Иван Бандаловски. Крайни бранители ще са Джонатан Перейра и Филип Филипов. Антонио Вутов още веднъж ще е централен нападател, а в халфовата линия на Неделев ще оказват помощ Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Станислав Шопов и Димитър Тонев.

Двата тима са изиграли между тях общо 125 турнирни мача, като Ботев има леко преимущество - 50 победи против 49 за Славия, а равенствата са 26. Головата разлика също е в интерес на " канарчетата " - 191:187.

efbet Лига - 21 кръг:

СЛАВИЯ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

СЛАВИЯ (4-1-4-1): Стергиакис; В. Филипов, А. Христов, Виячки, Попадийн; Гамаков; Е. Стоев, Карабельов, Ф. Кръстев, Г. Иванов; И. Димитров
Старши треньор: З. Загорчич
БОТЕВ ПД (4-2-3-1): Я. Георгиев; Джонатан, Бандаловски, Д. Пиргов, Ф. Филипов; Р. Терзиев, Балтанов; С. Шопов, Неделев, Д. Тонев; А. Вутов
Старши треньор: Ф. Спасов

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: " Славия "
НАЧАЛО: 12:30 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! efbet Лига 24 кръг, неделя 8 март  Славия 12:30предстои  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР