Преди седмица привърженици на Етър от фракцията Ултра Фронт Боляри

...
Преди седмица привърженици на Етър от фракцията Ултра Фронт Боляри
Коментари Харесай

Бала призова великотърновци да идват на Ивайло

Преди седмица последователи на Етър от фракцията " Ултра Фронт Боляри " се обърнаха с признателност към Красимир Балъков за всичко това, което той прави с тима на " виолетовите ". В писмото си почитателите подчертават на това, което Краси е дал на футбола в града и националния тим на България, както и на забележимата смяна в тима на Етър, който от борещ се за оцеляване, в този момент има опция да си извоюва място измежду най-силните шест отбора в българския футбол.

Няколко дни преди подновяването на шампионата и директно преди първия мач на Етър на стадион " Ивайло ", легендата на българския футбол отговори на последователите в прочувствено послание към тях и към всички, които обичат футбола в остарялата ни столица. Ето какво написа на формалната си фейсбук страница основният управител на отбора:

" СКЪПИ ФЕНОВЕ НА ЕТЪР,

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА " УЛТРА ФРОНТ БОЛЯРИ ",

Благодаря ви най-сърдечно за хубавите думи и признанието към мен във вашето писмо. Винаги съм казвал, че футболът е обществен феномен, тъй като на първо място той е игра за почитателите. Това, че вие ставате от ден на ден и повече с всеки минал мач, значи единствено едно – „ Етър “ върви в вярната посока.

Естествено не постоянно е допустимо да се побеждава, не всеки мач минава по този начин, както си го начертал като тактика. Но когато играчите се раздават до дъно, когато всеки на терена и по трибуните дава всичко от себе си даден дуел да приключи положително, тогава удовлетворението и триумфите рано или късно постоянно идват.

Когато се върнах, с цел да поема клуба, който ме е основал като футболист, аз ясно си давах сметка, че ще бъде мъчно от тим, който се бори да оцелее да се сътвори за краткък период отбор със самочувствие на победител, какъвто „ Етър “ безспорно бе в предишното. Независимо от многото проблеми, които и до през днешния ден съществуват, крачка по крачка намерихме правилния път и за година обстоятелствата са налице. „ Етър “ се трансформира в тим, с който всички се преценяват. Освен хубавичко работа на футболистите и всички в клуба, не по-малка за триумфите е ролята на почитателите по-трибуните. Заедно ние сме мощни и вървим напред. Затова, позволете ми преди старта на пролетните дуели да ви благодаря за това, че безусловно поддържате тима и подкрепяте мен и нашата работа като екип.

Благодаря Ви, че свързвате възраждането на „ Етър” и като цяло на футбола във Велико Търново с моето завръщане тук, само че развиването на един футболен клуб не би трябвало да зависи от една персона, а от съидейници, които гледат в една посока и работят за една идея. Сигурен съм, че спомените и това, което сме основали дружно ще останат незабравими, а направеното досега ще бъде надградено, без значение дали от мен или от моите сътрудници.

Искам да се обърна и към всички търновци, феновете на спорта и футбола: Идвайте на мачовете на тима. Водете на стадиона вашите другари, съседи, децата си, тъй като футболната просвета стартира да се построява и възпитава още в най-малките почитатели. Нека създадем мачовете на „ Етър” един празник на позитивните страсти и насладата, която носи футболът ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР