Преди седмица по инициатива на терористичната групировка Джейш ал-Ислам (Армия

...
Преди седмица по инициатива на терористичната групировка Джейш ал-Ислам (Армия
Коментари Харесай

Джихадисти коварно „преметнали” Москва и Дамаск на преговори, руската авиация им отмъстила жестоко

Преди седмица по самодейност на терористичната формация „ Джейш ал-Ислам ” (Армия на исляма) почнали договаряния със сирийските управляващи при ходатайство на руснаците за помирение в най-северния „ казан ” в Източна Гута.

Преговорите вървели извънредно мъчно, само че въпреки всичко двете страни се договорили за евакуация на ислямистите в Идлиб и предаване на анклава Дума под контрола на сирийската войска. В подмяна Дамаск изпратил два филантропични конвоя с снабдяване, лекарства и предмети от първа нужда за жителите на района.

След приемането на помощта реториката на ислямистите внезапно се трансформирала. Те почнали да издигат нови неизпълними претенции, след което позициите на армията били атакувани на юг от Дума от огромни сили на метежниците. Освен това те свалили сирийски бомбардировач Су 24 (МиГ-29 – БЛИЦ).

Армията отразила всички офанзиви на съперника и си върнали изгубения град Сакба. В интервенцията ислямистите понесли и се прибрали в Дума да си „ ближат раните”.

Руското командване обаче решило да не оставя това вероломство ненаказано. Цитаделата на „ Джейш ал-Ислам” била подложена на опустошителни бомбардировки. При ударите по базите и опорните точки на метежниците в Дума съветските Върховен касационен съд употребявали касетъчни и запалителни муниции, предизвикващи многочислени пожари.

Сега към този анклав се събират сили на сирийската войска, освободили се след капитулацията на „ Харакат Ахрар аш-Шам” в Хараста и преустановяване на огъня в Айн Тарма. Подразделения на дивизията „ Tiger Forces” почнали да се концентрират в покрайнините на Дума. Интересно е какъв брой пленници ще бъдат взети.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР