Преди седмица министърът на енергетиката Александър Николов подписа Меморандум за

...
Преди седмица министърът на енергетиката Александър Николов подписа Меморандум за
Коментари Харесай

Кирил Петков се отрече от Джемкорп и ИП3, ДАНС ще ги проверява

Преди седмица министърът на енергетиката Александър Николов подписа Меморандум за съдействие с две компании - " Джемкорп " и ИП3. Документът регламентира съдействие за планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста сила, развиване на нуклеарната енергетика. Асен Василев се похвали, че за подписването на документа е посредничило посолството на Съединени американски щати. Веднага обаче се появиха изявления, че " Джемкорп " е обвързвана с съветски олигархични капитали.

Херо Мустафа също не си затрая - на 31 март в предаването " Лице в лице " водещата изчете имейл от US задачата, в който се показва, че комерсиалното аташе на Съединени американски щати не е участвало на подписването на меморандума и че нито един техен представител не се е застъпвал за " Джемкорп " пред член на българското държавно управление.

" Разпоредил съм на ДАНС да създадем точна преценка каква е тази съветска връзка и в случай че забележим, че тя е действителна и съществуваща, не бихме разрешили техните вложения да влязат в България ", би отбой министър председателят Кирил Петков.

И стартира да усуква пояснения за какво посолството на Съединени американски щати твърди, че няма нищо общо с меморандума: " Те просто се разграничиха от тези вложители. ИП3 бяха осведомени с българското държавно управление по време на срещите на господин Василев и господин Николов в Съединени американски щати, само че може би не е било официално застъпване за тях, просто са били част от срещата и оттова може би е пристигнало това комплициране, че надали не те са предложени от американското държавно управление ", твърди Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР