Преди седмица Лазар Радков от кампанията Капачки за бъдеще, беше

...
Преди седмица Лазар Радков от кампанията Капачки за бъдеще, беше
Коментари Харесай

Лазар Радков, чиято кола беше уцелена при обстрел в Украйна: Трябва да палим свещи, че има мир тук

Преди седмица Лазар Радков от акцията " Капачки за бъдеще ", беше уцелен от минохвъргачка, пътувайки в Украйна. Колата им беше ударена, до момента в който се опитваха да стигнат и да оказват помощ. Шофьорът на колата Саша, умря преди дни от раните си, откакто 7 дни се бори за живота си в болница. 

По думите му всички са се молили за Саша, само че раните му са били прекомерно тежки. " Всеки ден в териториите с военни дейности е подарък. Той беше ходил и на други филантропични задачи, беше украински свещеник. Даваше вяра и успокояваше хората. Били сме в доста села с него, Саша има фамилии и внучета. Свързал съм хора, които желаят да оказват помощ, с щерка му ", изясни той.

Запознават се предишното лято по време на филантропична задача. " Инцидентът стана югозападно от Купянск, на няколко километра от зоната на военните дейности. В същия ден е имало голям брой обстрели с дронове. Колата беше ударена начело и отляво. Бяха спукани лява и дясна гума. Никой не е губил схващане, беше сериозен пукот, стъклата се напукаха, вратите не се отваряха. Разбих стъклото, с цел да излезем. Трябва да палим свещи, че има мир тук ", описа Радков при Лора Крумова в предаването " На фокус ".

Превозвали са пакети с храна за нуждаещи се.

" За 11 минути стигнахме до болница. Той беше ухилен, подвигна палец. Беше евакуирал хора под обстрел, беше самоуверен. Засегнати са били далакът и белият му дроб. Доста хора ми писаха неприятни неща, оскърбителен известия - че парите от " Капачки за бъдеще " отиват в Украйна, което е неистина. Не се дразня на хората, които приказват по този начин, само че ние оказваме помощ на всички места ", уточни той. 

Според него измежду аргументите да оказва помощ са възпитанието, детски контузии, само че и тъй като един човек може да направи доста. От скоро изкарва и курсове за парамедик. " Носи ми задоволство да съм потребен и да оказвам помощ ", прям е Лазар Радков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР