Преди седмица Изправи се България стартираха кампанията си Не плащай“

...
Преди седмица Изправи се България стартираха кампанията си Не плащай“
Коментари Харесай

Мая Ма. не дава да плащаме парно, вода, ток и газ

Преди седмица Изправи се България стартираха акцията си „ Не плащай “ против изравнителните сметки за парно, които съгласно групировката са неразгадаеми като судоку и желаеха проверката им дружно с инспекция на столичното парно и на топлинните счетоводители.

Само дни по-късно от министерството на финансите излязоха със мнение, с което удостоверяват нередности в изравнителните сметки поради начисленото им 20% Данък добавена стойност вместо законовите 9%.

Заради тези нередности Мая Манолова, водач на Изправи се България, прикани жителите:

„ Не плащайте, уважаеми жители, до 14 септември сметките си за парно. До тогава следва да бъдат издадени новите фактури с поправените дължими суми към Топлофикациите. Става дума за безпричинно обогатяване на Топлофикация за милиони левове, което ще провокира серия от каузи. Хората ще си търсят надвзетите суми. “

В началото на седмицата и от Топлофикация признаха, че ще издадат нови фактури с понижено Данък добавена стойност за жителите си, намалявайки цената им за хората с 11%.

От Изправи се България, обаче, нямат желание да спрат дотук и показаха желание да развият акцията не плащай във времето и за други сметки.

„ След 2 октомври ще предложим в Народното събрание страната да поеме нарастването в сметките на потребителите. След 2 октомври с работещ парламент страната няма да има опрощение да не поеме нарастването на сметките, за което няма да заплащат редовите жители “, съобщи Манолова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР