Преди седмица директорът Стефан Филчев получава предизвестие за напускане и

...
Преди седмица директорът Стефан Филчев получава предизвестие за напускане и
Коментари Харесай

Скандал заради къщата на Иван Вазов в Сопот

Преди седмица шефът Стефан Филчев получава предупреждение за овакантяване и съгласно документите образованието му към този момент не дава отговор на условията за тази служба, съобщи bTV.

Филчев уточни, че уволнението му е резултат от дейности на зам.-кмета на Сопот Николай Новаков, който е упражнявал напън върху него и е желал да наложи своите разбирания за ръководството на музея. По думите му натискът е бил институционален, финансов и даже душевен.

Директорът е отпред на музея от 5 години и два месеца преди да му изтече контракта той е получил документите за уволнението си.

Една от аргументите съгласно локалната власт е съществуването на злоупотреби в музея. Те не разясниха проблема и обявиха, че премахването на Филчев е „ мениджърски ход”.

Живеещите в Сопот поддържаха шефа на музея и обявиха, че ще стачкуват против отстраняването му. Самият Филчев счита да търси правата си в съда.

Позицията на ГЕРБ

Във връзка с уволнението на шефа на къщата музей “Иван Вазов “ Стефан Филчев и по този начин създалото се напрежение и гражданско неодобрение в града, общинските съветници от ГЕРБ - Сопот внесоха запитване до кмета Деян Дойнов в което се споделя:

«1. Кое наложи и какви са съображенията Ви, да издадете заповед за смяна условията за заемане на служба Директор на общински музей „ Къща-музей „ Иван Вазов “, в границите на мандата му, месец и половина преди неговото приключване?

2. От Ваше име в медиите се тиражира, че има данни за финансови злоупотреби на Стефан Филчев. Отговаря ли това на обективната истина, имате ли документи, с които да го докажете и подхванали ли сте дейности за сезиране на способените органи? За нас като общински съветници от Политическа партия ГЕРБ изясняването на обективната истина и довеждането й до знанието на жителите на общината, е вярното схващане за неприкритост, гласност и бистрота на локалното самоуправление.»

В питането съветниците от ГЕРБ – Сопот упорстват за бърз писмен и вербален отговор в залата на Общински съвет – Сопот, с цел да не остава чувството за преднамереност от страна на кмета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР