Преди седмица 42-годишен мъж се опита да обере банка в

...
Преди седмица 42-годишен мъж се опита да обере банка в
Коментари Харесай

Мъжът, опитал да обере банка в Сливен: Направих го, за да не виждам снимките на приятелката ми

Преди седмица 42-годишен мъж се опита да обере банка в Сливен. Неуспешно заради задействана тревога. При нападението обаче има ранен охранител. Вчера мъжът излезе под домакински арест с електронна гривна. В престъпното му досие има обири, грабежи и бягство от пандиза.

„ Не съм банков обирджия никога. Определям го като една моя персонална покруса, не знам по какъв начин да го нарека ”, споделя Дечко Деков пред камерата на Нова тв.

17 декември 2022 година, 19 часа. 41-годишният Дечко Деков хвърля камък, чупи стъкло и влиза да обира банка. Заловен е на място, без маска и ръкавици, в очакване на полицията да бъде задържан.

„ Седнах и чаках и никой не пристигна. Станах разходих се вътре, видях, че една жена ме снима на открито, излязох, пристигнаха от СОТ-а, споделих им какво съм направил, те не повярваха. 2-3 минути по-късно пристигна и патрулка с служител на реда, влязоха вътре. Аз отидох до вратата и споделих: „ Господа служители на реда, елате насам, аз съм причинителят ”, споделя Деков.

Екип на NOVA го откри в село Сотиря. В деня, в който е пуснат под домакински арест с електронна гривна. Мъжът ни посреща на кроасани и кафе в скромна стая и ни споделя какви са аргументите, с цел да опита да обере банка. А повода е една - обич.

„ Имах диалог с приятелката ми, с която имаме връзка съвсем две години. Тя е в Англия. Съобщи ми, че има желание да се прибере при брачна половинка си. Провокира ме с това, че желае да ми изпрати фотоси по какъв начин е с него. Аз споделих, че няма да позволи да ги видя. Извиках си едно такси и потеглих към Сливен. С желанието да извърша нещо, което да ме докара до място, където няма да имам достъп до обществени мрежи – пандиза ”, споделя Деков.

„ Може би 200 метра преди да доближи до самата банка го взех решение. Таксито спря там, където му споделих, т.е. на към 10 метра от банката. Слязох, бях мощно под напрежение, доста сърдит бях. Бях пил и антидепресанти. Взех един бетонен блок, хвърлих го по страничното стъкло на банката, влязох вътре и седнах на стола, просто да дойдат служителите на реда и да ме приберат ”, споделя Деков.

По данни на прокурорска кореспонденция по това време в клона на банката се намират 30 000 лв., до които Дечко по този начин и не стига.

„ На чиновниците и техните клиенти желая да кажа следното - парите им по никакъв метод не са били застрашени от това да ги взема. Съжалявам за този вандализъм, който направих със стъклото, нямал съм желание да взема пари от там. Адски доста скърбя заради две аргументи - че дадох връх на страстите си и че просто това не е редно, което направих. Искам да продължа живота си напред по безусловно естествен метод ”, споделя Деков.

Признава, че доста обича приятелката си. „ Но тя към този момент е със брачна половинка си и децата си и няма да преча по никакъв метод. Доста съдбовна обич ”, споделя Деков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР