Преди седемнадесет месеца Ига Швьонтек не беше точно звезда в

...
Преди седемнадесет месеца Ига Швьонтек не беше точно звезда в
Коментари Харесай

Възходът на Ига Швьонтек: От титла на Ролан Гарос до върха на WTA ранглистата

Преди седемнадесет месеца Ига Швьонтек не беше тъкмо звезда в огромната плеяда на дамския тенис. Всъщност, когато отпътува за променилия кариерата й Ролан Гарос през 2020-а година, тя беше класирана отвън първите 50 на WTA ранглистата и таман бе позволила следващото разочароващо проваляне.

И тогава в Париж, като че ли по сюжет на филм, се случи нещо магическо и в същото време изцяло ненадейно - триумфът на Ига Швьонтек. 19-годишна по това време, полякинята се трансформира в най-ниско класираната шампионка от Големия шлем и пренаписа историята на Ролан Гарос със своето достижение. Едно е обаче да спечелиш мейджър конкуренция, с помощта на отлична игра в продължение на две седмици, само че напълно друго е да продължиш да впечатляваш на тенис корта и да работиш интензивно, с цел да се издигнеш до самия връх на международната класация.

Вчерашният ден ще остане вечно незабравим за Швьонтек. На пръв взор един елементарен мач, една рутинна победа, само че с основно значение. С триумф в поредни сетове - 6:2 6:0, полякинята подпечата освен мястото си в третия кръг на Miami Open 2022, само че и следващото нанагорнище в класацията на WTA, този път обаче до самия й връх - позицията на №1.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР