Преди седемдесет и една години Франсис Крик нахлу в кръчмата

...
Преди седемдесет и една години Франсис Крик нахлу в кръчмата
Коментари Харесай

Промяната на корпоративното ДНК на 23andMe ще бъде трудна

Преди седемдесет и една години Франсис Крик нахлу в кръчмата Eagle в Кеймбридж, с цел да разгласи на сюрпризираните пиячи на обяд, че той и неговият сътрудник откривател Джеймс Уотсън са разкрили „ тайната на живота “. Тяхното дешифриране на структурата на ДНК сложи началото на нова епоха в научните проучвания и им завоюва Нобелова премия за медицина.

В днешно време е станало неуместно на ниска цена и елементарно да откриеш личната си ДНК. Изплюйте в епруветка, изпратете я в лаборатория и компания за генетични проби ще ви изпрати резултатите по имейл единствено за $99. Сривът в цената на тази технология е замайващ, изпреварвайки експоненциалния прогрес в изчислителната мощност, прочут като закон на Мур. В началото на века секвенирането на един геном с човешки размер струваше над 95 милиона $.

Тази гражданска война в данните даде опция на милиони хора да проследят своето родословие и да открият изгубени родственици. Той също по този начин оказа помощ на лекарите да диагностицират генетични болести и създ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР