Преди само броени дни Зонг Хеджиян дори не е била

...
Преди само броени дни Зонг Хеджиян дори не е била
Коментари Харесай

Бивша учителка по химия е най-богатата жена в Азия, сама спечелила парите си

Преди единствено броени дни Зонг Хеджиян даже не е била най-богата в фамилията си. Сега тя е най-богатата жена в Азия, спечелила сама положението си. Източникът на нейното богатство е дял във фармацевтичната компания Hansoh Pharmaceutical Group, която е най-големият производител на психотропни медикаменти. Акциите на компанията скочиха с 37% в петък по време на първичното обществено предложение в Хонконг, написа Bloomberg.

Зонг, която е някогашна учителка по химия, основава Hansoh през 1995 година. Сега към този момент съумяла бизнес дама, тя изпревари Уи Яджън - собственичка на холдинга Longfor и оглави класацията на най-богатите дами в Азия, спечелили положението си сами. Зонг е втората най-богата жена на континента въобще, като преди нея е само Ян Хаян, президент на Country Garden Holdings, която обаче е наследила положението си.

Скокът на акциите на компанията на Зонг, усили чистото ѝ положение, като по този метод тя изпревари доста заможни персони, които наследяват своите пари.

Богатството на Зонг в този момент надмина това на брачна половинка ѝ Сун Пиоянг, който има 9,4 милиарда $ от неговата фармацевтична компания Jiangsu Hengrui Medicine. Общото положение на семейството я прави една от най-богатите във фармацевтичната промишленост. Освен това Зонг и Сун са съперници на семейство Саклер, което завоюва парите си, продавайки опиати, както и на семейство Бартарели от Швейцария.

По време на церемонията за пазарния дебют в Лянунган, Дзянсу, Зонг е признала, че държавното управление има значима роля за триумфа на Hansoh.

Разходите за здравно обезпечаване в Китай са се нараснали доста до 5,9 трилиона йени или 852 милиарда $ през предходната година по отношение на 3,5 трилиона йени през 2014 година и се чака да стигнат до 9,4 трилиона йени през 2023 година.

Компанията прави проучвания и създава медикаменти в региона на онкологията и диабета и съвсем половината ѝ доходи идват от продажбата на лекарства за ракови болести.

Зонг получава бакалавърска степен от медицински курсове в университета в Дзянсу през 1982 година и преподава химия в приблизително учебно заведение в Лянунган през ранните 90 години на предишния век. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР