Преди приемането в Европейския съюз, Сърбия трябва да изпълни ясно

...
Преди приемането в Европейския съюз, Сърбия трябва да изпълни ясно
Коментари Харесай

ЕС към Вучич: Първо критериите, след това членство на Сърбия при нас

Преди приемането в Европейския съюз, Сърбия би трябвало да извърши ясно дефинираните критерии и да продължи да работи по постигането на съглашение за нормализация на връзките с Косово, съобщи представителят на Европейската комисия Мая Коциянчич, предава македонската осведомителна организация „ Макфакс “.
По този метод тя отговори на изказването на президента на Сърбия Александър Вучич, който в четвъртък, в изявление за „ Reuters “ съобщи, че при положение на реализиране на контракт с Прищина, Сърбия би трябвало да получи ясни гаранции, че ще стане членка на Евросъюза до 2025 година.
Европейски Съюз, разясни Коциянчич, има два значими детайла, върху които базира метода си, когато става въпрос за разширение.
„ Европейската комисия, в Стратегията за Западните Балкани, дефинира ориентировъчна дата, само че ясно съобщи, че критериите би трябвало да бъдат изпълнени. Това е ключ, който само Сърбия държи. Значи, Сърбия е тази, която би трябвало да направи нужното, за прогрес в процеса на разширение. Също по този начин, ясно е несъмнено, че би трябвало да продължи да работи върху контракт сред Белград и Прищина за всеобхватна нормализация на връзките. Това продължава и ние бяхме ясни какви са упованията ни “, съобщи тя, представена от " Фокус ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР