Преди повече от година - на 28 май 2021-а, с

...
Преди повече от година - на 28 май 2021-а, с
Коментари Харесай

Група треньори, деятели и членове на Управителния съвет на БФВТ призоваха отговорните институции да решат проблемите с ръководството на организацията

Преди повече от година - на 28 май 2021-а, с 24 гласа " за " и 5 " въздържал се " от 30 присъстващи представители на общо 34 клуба с лиценз Общото заседание гласоподава доверие за президент на централата да 
бъде избран Ариф Маджид, който да смени досегашния началник Неделчо Колев.  Процедурни пречки обаче към момента бавят вписването в съда на новоизбраната с голямо болшинство администрация на БФВТ. Това затруднява неимоверно работата на централата и я слага според от подписите и утвърждението на отстранения от управлението на изборите от Общото заседание Колев.

 " Самоуправството и произволът на Неделчо Колев в българските щанги продължава. Нежеланият от клубовете началник на федерацията основава нови проблеми в подготовката на националите. Безспирни са операциите на неконтролируемият - ни от министерство, ни от Господ - " длъжностен " президент на БФВТ Неделчо Колев. Съдете сами от последните негови дейности:

В края на юни  приключиха шампионатите на всички възрастови групи за 2022 година След това Треньорският съвет на федерацията разиска и утвърди за идния лагер-сбор съставите на националните тимове за кадети, на които им следва Европейско състезание. Наред с това бяха избрани местата за подготовка, резервирани периоди, условия и други елементи.  Въобще, всичко се направи по този начин, както се прави от години в системата на  българските щанги.

Междувременно, обаче, упоменатият Неделчо Колев упълномощава треньора Пламен Братойчев да  направи без да пита асортимент, да избере място и да организира същата активност, за която се загатва по-горе…Няма Управителен съвет, няма Треньорски съвет, няма координация сред обособените структури на федерацията, с една дума - произвол. Тогава, за какво въобще се избират тези органи?

От друга страна, останалите треньори на националните тимове не желаят да работят с посоченият от служебния президент треньор и настояват, че няма да изпратят своите състезатели при него, тъй като не му се доверяват и не възприемат за верен неговия метод на работа…Ето по какъв начин цялостният безпорядък при самоуправството на Неделчо Колев продължава и пречи за триумфите на българския спорт.

Крайно време е да спре този произвол. И тази беззащитност от страна на доста институции да се оправят с един маниакален субект, безпардонно царуващ от години в една социална организация, каквато е Българска федерация по повдигане на тежести. Ние считаме, че има здрави сили, разсъдък и предпочитание у нас, този катарзис да бъде претърпян и щангите да не престават пътя си, с цел да заемат - както постоянно,  достойно място  в целокупното фамилията на българския спорт ", се споделя в изказването.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР