Статуя на 2300 години, изобразяваща 3-глава богиня на магьосничеството, намерена в Турция. Вижте го

...
Преди повече от 2000 години град Келендерис е бил процъфтяващо
Коментари Харесай

Преди повече от 2000 години град Келендерис е бил процъфтяващо пристанище на южното крайбрежие на Турция.

Градът е основан по време на управлението на финикийците и е останал процъфтяващ център за религия, култура и търговия през Османската империя в началото на 1900 г., според турското министерство на културата и туризма.

Археологическите разкопки и проучванията на града са започнали преди повече от 30 години, но експертите все още откриват нови артефакти. Съвсем наскоро екип от експерти от университета Батман откри древна скулптура на гръцката богиня Хеката, съобщиха от университета в съобщение за новини от 18 август.

Приблизително 8-инчовата статуя изобразява Хеката с три глави, снимки на откритието показват. Експертите смятат, че фигурата датира от елинистическия период, което я прави на около 2300 години.

Хеката

Хеката е богиня от гръцката религия, известна с това, че дарява богатство и благословиите на ежедневния живот , според Британика. Ранните изображения на богинята я показват като единична форма, облечена в дълги одежди и държаща факла, но по-късни изображения започват да илюстрират божеството с три глави или тела.

Започвайки от пети век пр. н. е., Хеката се свързва с смърт, магьосничество, магия и нощни същества, според Енциклопедията на световната история. Тя често е показвана с три лица поради ролята й на пазител на кръстопътищата и границите.

Триглави или тройни тела на богинята са били използвани като „хекатая“, пазейки входове и порти, каза енциклопедията. Първият пример за тази форма беше открит на входа на Атинския акропол.

Други находки в Келендерис

Десетилетия на разкопки разкриха множество важни исторически открития в Келендерис, сега известен като Aydincik.

Предишни находки включват останките от древен замък и стена, древен комплекс от бани с мозайка, древен театър и мавзолей, датиращи от края на втори или трети век след Христа, според Министерството на Култура и туризъм.

Google Преводач беше използван за превод на съобщение за новини от университета Батман и уебсайта на турското Министерство на културата и туризма.

Древно мраморно парче е идеално съчетание с артефакт, открит години преди. Какво означават те?

Богато украсена синагога — една от най-старите — открита. Вижте неговите мраморни съкровища

Древни римски бани — със съблекалня и железни решетки на прозорците — открити в Испания

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР