Преди полета Белград-Москва на Ер Сърбия отново е постъпил сигнал

...
Преди полета Белград-Москва на Ер Сърбия отново е постъпил сигнал
Коментари Харесай

Поредна заплаха за бомба в самолет от Белград за Москва

Преди полета Белград-Москва на Ер Сърбия още веднъж е постъпил сигнал за бомба, потвърдиха за сръбската организация Танюг от Министерството на вътрешните работи на страната. Сигналът за взривното устройство е дошъл по имейл.

Това е шестият сигнал за сложена бомба на полет от Сърбия за Русия за по-малко от седмица и всякога полицията открива при деликатен оглед на самолета, че сигналите са подправени.

Предишните две известия са изпратени през вчерашния ден, едното за полет до Москва, а другото за аероплан, който трябваше да лети за Санкт Петербург, а от полицията припомниха, че са получили такива сигнали в понеделник и вторник, както и в петък предходната седмица.

" Полицията взаимно с прокуратурата работи за идентифициране и наказателно гонене на обвинените, изпратили този и предходните подправени сигнали по електронната поща, дружно с антитерористичните звена, Дирекция " Гранична полиция ", Дирекция " Транспортна полиция " и РПУ Сурчин. ", оповестиха от сръбското Министерство на вътрешните работи.

В неделя Украйна укори управляващите в Сърбия, че вършат бизнес от пролятата украинска кръв поради съветската експанзия.

" (Сръбската авиокомпания) Air Serbia удвои директните си полети до Москва, до момента в който авиопревозвачите от Европейски Съюз прекратиха полетите до Русия и затвориха въздушното пространство за всички съветски самолети ", написа в Туитър украинският заместник-министър на външните работи Емине Джепар.

Тя акцентира, че Сърбия е единствената страна в Европа с намерено небе за Русия.

" За една страна претендент за Европейски Съюз е нeдостойно да прави пари от кръвта на украинците, " безапелационна е Джепар.

Изявлението й идва, откакто през вчерашния ден английското издание " Гардиън " заяви, че руснаците употребяват малка врата, известна като " сръбската задна врата ", с цел да летят до Европа,.

" Аерофлот " стопира всички полети отвън Русия от 8 март

Това заяви самолетната компания

Компанията Air Serbia, която е най-вече държавна благосъстоятелност, удвои броя на директните полети от Москва до Белград до 15 седмично. Целта е да може да отговори на бързо възходящото търсене, откакто Европейски Съюз забрани на съветски самолети и самолетни компании да навлизат във въздушното му пространство поради нахлуването на съветския президент Владимир Путин в Украйна.

В отговор за самолети на Европейски Съюз и Англия.

Въпреки че Сърбия не е член на Европейски Съюз и отхвърли да наложи наказания против Русия, нейните самолети са свободни да пресичат въздушното пространство на Съюза. Това направи балканската страна " единственият европейски въздушен кулоар, останал отворен за Русия ", счита компанията за разбор на пътувания ForwardKeys.

По данни на компанията потенциалът на полетите сред Русия и Сърбия се е нараснал с 50% през първата седмица на март по отношение на седмицата преди съветските танкове да влязат в Украйна. Очакваше се потенциалът да бъде повишен още през идващите седмици, само че в последна сметка самолетната компания се отхвърли от тази концепция и реши да понижи полетите до броя им отпреди забараната за полети до Европейски Съюз.

Руснаците, които идват в Сърбия, пътуват към Европа, като водещите дестинации са Кипър, Франция, Швейцария и Италия . Те също пътуват до Обединеното кралство, Словения, Австрия, Германия и Испания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР