Преди почти две години никой не предполагаше как животът ще

...
Преди почти две години никой не предполагаше как животът ще
Коментари Харесай

Как пандемията промени грижата за кожата?

Преди съвсем две години никой не предполагаше по какъв начин животът ще се промени, какви промени ще настъпят в всекидневието ни, по какъв начин ще преструктурираме целите си, метода на връзка и метода, по който се грижим за своето здраве и това на околните си.
Истината е, че Covid-19 прекатурна на 180 градуса мислите и навиците ни.
Например какъв брой от не са допускали, че носене на маска ще е нещо наложително отвън болнично заведение или с изключение на, когато не се усещаме здравословно добре?

Това е единствено една от измененията, с които трябваше да свикнем и даже единствено тя ни накара радикално да променим метода, по който живеем и се грижим за здравето и кожата си.

Специалисти от интернационалния козметичен бранд Skeyndor споделят техните наблюдения за последните две години и по какъв начин носенето на маска промени грижата за лице.

Истината е, че носенето на маска аргументи доста последствия върху нашата кожа. Част от тях са: обриви, неспокойствие на кожата, зачервявания, акне и други.”, разясняват специалисти.

Когато носим маска, грижата за кожата би трябвало да е доста по-интензивна и прецизна. Причините са, че маската задушава кожата ни, надлежно тя не диша съвсем през целия ден, което е нездравословно. Маската основава и преграда към устата и носа и по този начин се получава влажна среда за напредък на бактерии. Това се получава и при честа приложимост на една и съща маска.
Какви са методите да се оправим?
За да бъде здрава и чиста кожата ни, би трябвало да открием и вярната грижа. Експертите на марката, който съветва и образова в лечения редица бюти салони в страната ни - Skeyndor, предлагат да почистваме кожата си в дълбочина - това значи да не е само с артикули, премахващи грима, тъй като това към този момент не е задоволително.

Преди да стартира процесът на разчистване, е доста значимо ръцете да бъдат безусловно чисти. След което се започва с незадълбочено разчистване. Това значи, че с памучен тампон и почистващ артикул за лице би трябвало да отстраним грима. Специалистите споделят, че това е наложителна стъпка, даже и да не сме с грим, тъй като нормално кожата ни се замърсява денем и от прахуляк, газове, пипане на лицето с мръсни ръце и други Стъпка две е разчистване в дълбочина - нужен ви е измиващ гел, пяна за лице, съгласуван с вида на вашата кожа. Благодарение на него ще премахнете бактериите и замърсяването, попаднали в по-дълбоките пластове на кожата. Третата стъпка е възобновяване на кожата - тя е доста значима за завършване на ежедневната хигиена и ще се запитате за какво? Понякога почистващите артикули, въпреки и да са нужни, могат да увредят или нарушат салдото на кожната флора на лицето. Важно е след всяко разчистване да балансираме кожата, с цел да я оставим 100% подготвена за подобаващия вечерен артикул под формата на крем и/или серум. Поради тази причина, след надълбоко разчистване предлагаме използването на ребалансираща есенция с витамини. Последна стъпка е хидратацията. Добрата хидратация за лице, шия и деколте укрепва кожата и усъвършенства външния ѝ тип, ще предотврати сухотата и ще забави процеса на поява на дребни бръчки.
`Как

Една от най-търсените процедури и по време на Covid-19 през зимата остава химичният пилинг. Това е по този начин, тъй като той форсира регенерацията на кожата. Важно конкретизиране обаче при избора на подобаващ пилинг е той по опция да възвръща и микробиома на кожата, тъй като по принцип всеки химичен пилинг нарушава микробиома след използването му и в случай че процедурата не включва възстановяваща грижа, рискувате по-силни реакции на кожата като зачервяване и неспокойствие, изключително в случай че сте прекарали или сте се срещали с заболяването.

Специалистите в региона на козметиката поучават да се грижите интензивно и всекидневно за своето лице, изключително във времена, когато носенето на защитна маска е належащо. Това значи освен да не пропускате почистването, само че и да следвате всяка една от гореизброените стъпки, без да ги подценяват, тъй като точно то ще ви обезпечи здрава и чиста кожа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР