Преди почти 20 години Бриджит Джоунс излезе на ром-ком сцената

...
Преди почти 20 години Бриджит Джоунс излезе на ром-ком сцената
Коментари Харесай

13 неща, които вероятно не сте знаели за „Дневникът на Бриджит Джоунс“

Преди съвсем 20 години Бриджит Джоунс излезе на ром-ком сцената и открадна сърцата на почитателите с нейните относителни битки, сексапил и мудност в „ Дневникът на Бриджит Джоунс “ (2001).

Ето няколко занимателни обстоятелството, които евентуално не сте знаели за кино лентата:

Филмът е основан на книга на Хелън Филдинг.

„ Когато чухме, че колоните се трансформират в книга, ние се придвижвахме нападателно, с цел да изкупим правата “, сподели продуцентът и съпредседател на Working Title Films Ерик Фелнър пред Los Angeles Times през 2016 година „ Наистина, в действителност искахме. Вярвахме в характера и историята. "

Емблематичната сцена със пожарникарския дирек съвсем не попадна във кино лентата.

През 2019 година Зелуегър споделя пред InStyle, че в деня, в който са снимали сцените в пожарната, им е изтичало времето, преди да съумеят да снимат по какъв начин тя се плъзга надолу по стълба в камерата.

По-късно, в деня на снимачната площадка, актрисата сподели, че продължава да мисли по какъв начин не са получили фрагмента.

Снежните подиуми първоначално и в края на кино лентата са въодушевени от „ Животът е прелестен “.

Режисьорът основава фрагментите по един от обичаните си празнични филми.

„ Нарязах снежните подиуми от„ Животът е прелестен “. И двата кино лентата демонстрират възходи и падения в живота, а снегът придава приказно чувство за кино “, сподели режисьорът Шарън Магуайър пред The ​​Telegraph през 2001 година

Отнело е известно време, с цел да измислят верния дизайн на коледния пуловер на Марк Дарси.

Докато правели кино лентата, Магуайър помоли към 20 или 30 плетачи да измислят дизайнерски хрумвания за грозния коледен пуловер, който Марк Дарси носи, когато се среща с Бриджит Джоунс.

" В началото нито един от дизайните не работеше. Те бяха прелестни, само че просто не бяха занимателни ", сподели Магуайър пред Entertainment Weekly през ноември. " Така че в последна сметка взехме решение, че би трябвало да е лос, а не елени. "

Но Колин Фърт, който играе ролята на Марк Дарси, не бил почитател на пуловера.

" Почти раздрах джъмпера на части, изваждайки го сред повторенията - евентуално изгубих към 15 кг ", сподели той пред изданието. Той добави: " Освен това в никакъв случай не съм забелязал, че е лос. "

Започнал като самостоятелен филм, до момента в който Хю Грант и Фърт не се подписали.

Когато екипът в началото се заел да направи кино лентата, те не са възнамерявали той да бъде съкрушителният касов шлагер, в който се трансформира.

„ Наистина щеше да бъде самостоятелен филм, само че когато Хю Грант се съгласи да играе Даниел Клийвър, а Колин Фърт се съгласи да играе господин Дарси, стана доста по-комерсиална вероятност “, сподели Магуайър пред Los Angeles Times през 2016 година

Привличането на тези артисти било сбъдната фантазия за Филдинг, който в действителност базира двамата герои в книгата на Фърт и Грант.

„ Дневникът на Бриджит Джоунс “ не е първият път, в който Фърт играе мистър Дарси.

Колин Фърт изигра господин Дарси в минисериала " Гордост и предубеждения ". 

Шест години преди „ Дневникът на Бриджит Джоунс “ , Фърт играе господин Дарси в минисериала на BBC от 1995 година „ Гордост и предубеждения “.

Един от героите е основан на режисьора на кино лентата.

Филдинг и Магуайър са другари от действителния живот, тъй че не е изненадващо, че режисьорът въодушевил приятеля на Бриджит - Шазър.

„ Радвам се, че съм в книгата, защото Шазър е доста по-остроумен от мен “, сподели Магуайър пред The ​​Telegraph през 2001 г. 

Първоначално филмът не бил огромен шлагер.

Екипът на продукцията се тормозил, че няма да бъде добре признат. 

Фелнър сподели пред LA Times през 2016 година, че филмът не е мигновен шлагер.

„ Имахме прожекция тук, във Англия, която не беше предходна толкоз добре и беше много мъчно първоначално “, сподели той пред изданието. " Следваше този прелиминарен обзор в Ню Йорк и аз се криех откъм гърба, мислейки, че ще бъде злополука. "

Той продължи: " Но в края на краищата хората бяха въодушевени. Това се превърна от нещо, от което доста се страхувахме, до огромен хитов филм. "

Зелуегър прекарва три седмици в издателство в Лондон, с цел да се приготви за ролята.

Преди да изиграе Бриджит, Зелуегер прекарва три седмици в Picador, издателската компания на романа.

Никой не знаеше, че Зелуегър е кино звезда под прикритие, като се изключи нейната „ шефка “ Камила Елуърти и в последна сметка беше много добра в работата си.

В колона от 2001 година за The Guardian Елуорти написа, че Зелуегер е била толкоз потребна на една среща, че заместник-издателят Мария Рейт счита, че би трябвало да я наемат.

Някои английски специалисти по виновност упрекват кино лентата за спада в продажбите на шардоне.

Виното е показано през целия филм, само че не постоянно в най-хубавия подтекст.

Главната актриса пие доста вино през целия филм, само че тя постоянно се отдаваше и на  на подиуми, в които беше прочувствено смутена от устрема си да откри брачен партньор.

Финалният филм в трилогията " Бриджит Джоунс " излезе 15 години след първия.

Две продължения излязоха след „ Дневникът на Бриджит Джоунс “. 
Трилогията „ Бриджит Джоунс “ обгръща 15 години, като премиерата на „ Бриджит Джоунс: Краят на разсъдъка “ е през 2004 година, а „ Бебето на Бриджит Джоунс “ излиза през 2016 година

Бойната сцена сред героите на Фърт и Грант в началото трябвало да наподобява секси.

„ Щяхме да бъдем буйни и ризите ни щяха да бъдат скъсани “, сподели Фърт пред LA Times през 2016 година „ Погледнах се и споделих:„ Със сигурност в никакъв случай няма да вземете този вид с мен.

Той продължи: "... Мисля, че и двамата осъзнахме, че за финален път сме се били, когато бяхме на 10. Битка на детска площадка. Така че взехме решение значително въз основа на логиката и здравия разсъдък да го създадем по-игриво. "

Зелуегър сподели, че е отворена да преразгледа обичаната си роля в бъдеще.

Тя даде на почитателите искрица вяра за бъдещи епизоди от поредицата " Бриджит Джоунс ".

" Човече, бих се радвала на опита да я посетя още веднъж. Обичам я. Просто мисля, че е толкоз занимателна. Тя е най-хубавата. Разбира се, в случай че ме поканят още веднъж бил било занимателно, сподели актрисата пред Vanity Fair през януари.

Още кино вести:

Новият 17 сезон на  е насочен основно към пандемията от COVID-19 (ВИДЕО)

Години по-късно, Моника от  отново нахлузи празничната пуйка (ВИДЕА)

Какво вършат Кевин и компания 30 години след ?

Помпео за пресъздаването на КОВИД рецесията в: Голяма отговорност е!

Празничен локдаун: 

Най-добрите  на всички времена

Пренесете се в света на 

20 изненадващи обстоятелството за

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР