Преди по-малко от месец БМВ обяви легендата на MotoGP Валентино

...
Преди по-малко от месец БМВ обяви легендата на MotoGP Валентино
Коментари Харесай

Валентино Роси ще тества LMDh прототипа на БМВ

Преди по-малко от месец БМВ разгласи легендата на MotoGP Валентино Роси като своя нов фабричен водач в автомобилизма. Основният фокус на Доктора през 2023 година ще бъдат GT надпреварите, в които той ще взе участие дружно а Максим Мартен и Аугусто Фарфус и екипа на WRT.

Заводският контракт на италианеца с БМВ обаче разрешава да баварския производител да употребява Роси за разнообразни проби, в това число и такива на прототипа LMDh (GTP както ще се споделя класът в Американския шампионат за спортни коли - IMSA). Ръководителят на моторспорт програмата на БМВ Андреас Рос удостовери, че подобен тест за Роси фактически се възнамерява, само че отхвърли да разкрие повече детайлности.
 Валентино Роси стана и фабричен водач на БМВ Валентино Роси стана и фабричен водач на БМВ
„ Имаме проект да му дадем късмет по време на тест. Планът е да му предсотавим опция да усети хубава кола като GTP. GT3 са хубави коли, само че несъмнено GTP е изцяло друго равнище. 

„ Ако това се случи тази година, несъмнено ще е към края на годината. Мисля, че сега имаме задоволително работа, с цел да сме оптимално готови за IMSA “, разяснява Рос.

Той също по този начин не разкри дали в БМВ се дискутира опцията с изключение на в проби в бъдеще Роси да взе участие и в надпревари с модела M Hybrid. През тази година БМВ ще се състезава единствено в IMSA, а от 2024 ще нападна и Световния шампионат за устойчивост (WEC), където за програмата на баварците ще се грижи отборът на WRT, с който Роси се състезава от предходната година.
 Роси започва с BMW M4 GT3 в Дубай Роси започва с BMW M4 GT3 в Дубай
„ Първата цел на Валентино е той да бъде част от нашия пилотски състав в GT3 програмата ни. Тъй като той към момента не е кара кола като M Hybrid ние първо би трябвало да забележим по какъв начин той ще се почувства в нея. Ще има проби и по-късно ще забележим какви ще са идващите ни стъпки и дали ще има късмет той да се състезава с M Hybrid, или не “, съобщи Рос.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР