Преди по-малко от четири месеца Владимир Далаклиев постигна исторически успех

...
Преди по-малко от четири месеца Владимир Далаклиев постигна исторически успех
Коментари Харесай

Амбицията - водещата сила при Владимир Далаклиев

Преди по-малко от четири месеца Владимир Далаклиев реализира исторически триумф за България. Талантът от Ботевград стана първият роден играч с орден от международно състезание в олимпийското таекуондо, откакто извоюва бронзово отличие в категория до 68 кг на планетарния конгрес в корейския град Муджу.

Екип на Sportal.bg гостува на Далаклиев в ботегвградската подготвителна зала “Балкан”, с цел да наблюдава по какъв начин върви подоготовката му за идното Европейско състезание в олимпийските категории, което ще се организира в столичната зала “Асикс Арена” от 7 до 9 декември, както и да научи повече детайлности за това по какъв начин протича всекидневието му месеци след извоювания орден.
 Медалистът Владимир Далаклиев се завъра от Световното @@@
“Не мисля, че триумфът ми се е не запомнил. А и тази година няма толкоз доста триумфи, че да бъде пропуснат, въпреки всичко това е първият международен орден за мъже в таекуондото, което до момента не се е случвало. Не мисля, че може по този начин елементарно да се забрави”, сподели в извънредно изявление за Sportal.bg Далаклиев.

Той приказва и за това дали известността му в родния град се е нараснала след достижението му: “Ботевград не е огромен град и всички се познаваме. Хората постоянно са показали почитание към мен и са гледали с усмивка на триумфите ми. Винаги са отчитали достиженията ми, освен международния орден, гордеели са се с мен. За мен е чест и това ме прави благополучен.”

Далаклиев приказва и за идната ранглиста за “Спортист на годината”: “През 2012-а, с помощта на програмата “Спортни таланти”, бях определен да наградя “Спортист на публиката”, който беше и “Спортист на годината” тогава Кубрат Пулев. Бях доста разчувствуван, всички доста ми се радваха и ми пожелаваха идващия път да награждават мен. Наистина това беше цел за мен и желаех да реализира това нещо. Силно се надявам да вземам участие още веднъж в тази гала и този път да награждават мен.”

Възпитаникът на Пламен Трънски показа и какви са упованията му за идното Европейско състезание в олимпийските категории, което ще се организира в софийската зала “Асикс Арена” от 7 до 9 декември.

Цялото изявление с Владимир Далаклиев може да чуете във видеото по-долу:

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от гостуването на Sportal.bg на Владимир Далаклиев в Ботевград ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от гостуването на Далаклиев в студиото на Sportal.bg ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от завръщането на бронзовия международен медалист в България ТУК!!!


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР