Преди по-малко от час в сградата на Държавна агенция Национална

...
Преди по-малко от час в сградата на Държавна агенция Национална
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата нахлу в ДАНС, търси шпиони на Русия

Преди по-малко от час в постройката на Държавна организация " Национална сигурност ", намираща се на столичния бул. " Черни връх ", е почнала профилирана интервенция против сътрудници на българското контраразузнаване, предава. Разследването е на Специализирана прокуратура като се оказва, че чиновници на ДАНС са уличени в шпионаж в интерес на съветските разследващи служби, настоящи в България.

По данни на Националната телевизия, в акцията вземат участие и контраразузнавачи, на които им се е наложило да проверяват личните си сътрудници.

Спецпрокуратурата прави дейности в ДАНС, оповестява в това време Българска телеграфна агенция, като се базира на ръководителя на спецпрокуратурата Валентина Маджарова. Тя допълнила, че при надделяващ публичен интерес информация ще показана в допълнение. От ДАНС пък уведомили, че досъдебното производството е почнало след подадена информация в прокуратурата от самата организация. Именно въз основата на тази информация е почнало и самото следствие.
Минути след излизането на новината за акцията по тематиката приказва и президентът Румен Радев. " ДАНС има здрава имунна система и работи интензивно, тъй че да не позволява никакъв пробив във връзка с шпионски действия ", съобщи президентът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР